Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2023/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 22 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2023/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 23 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2023/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 24 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2023/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 25 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2023/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 26 Múzeumpedagógiai Tanévnyitó 2007 MEGHÍVÓ - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2023
RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Galéria > Múzeumpedagógiai Tanévnyitó 2007 MEGHÍVÓ

Múzeumpedagógiai Tanévnyitó 2007 MEGHÍVÓ

Tisztelt Pedagógus és Múzeumpedagógus Kolléga!

Ha eddig még nem tudott jelentkezni a Múzeumpedagógiai Tanévnyitóra, vagy ismer valakit, aki szintén szívesen részt venne a programon, a jelentkezéshez szükséges információkat megtalálja a csatolt dokumentumban.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Szépművészeti Múzeum tisztelettel meghívja Önt a Múzeumok Mindenkinek Program Őszi Fesztiválja keretében a *2007. október 1-én megrendezésre kerülő Múzeumpedagógiai Évnyitóra és a kapcsolódó szakmai rendezvényre.

A program helyszíne a Szépművészeti Múzeum (1146 Budapest, Dózsa György út 41.)

Vajon hogyan tervezik meg a programokat és foglalkozásokat a Szépművészeti Múzeumban dolgozó múzeumpedagógusok a különböző képességű és korú iskolás csoportok számára? Milyen pedagógiai módszereket és oktatási segédeszközöket használnak a különböző korcsoportok esetében?
Hogyan működnek együtt a múzeumpedagógusok a tanárokkal olyan programok kidolgozásában, melyek túlmutatnak az iskolai tananyagon?

Az egynapos konferencia gyakorlati formában közelít ezekhez a kérdésekhez. A szekciók bemutatják a kiállítótermekben rendelkezésre álló forrásokat és azokat az innovatív partnerségi kapcsolatokat, amelyeket a Szépművészeti Múzeum múzeumpedagógusai tartanak fenn a Magyarországon és a határon túl dolgozó pedagógusokkal.

Valamennyi szekció műhelymunka keretében zajlik, időt hagyva a felmerülő kérdések megvitatására is. Néhány szekció a kiállítótermekben kap helyet, mivel az idelátogató iskolás csoportok is leginkább így és itt találkoznak a műtárgyakkal. A szekció témái közé tartoznak a házon kívüli programok, az Éós levelezési pályázatai és a felkészítő órák is. Mindezt műhelymunkák során mutatjuk be, így a résztvevők eredetiben láthatják azokat a műveket, amelyekre a feladatok épültek.

A résztvevő kollégák megismerhetik a Szépművészeti Múzeum állandó gyűjteményeit, és új tapasztalatokat szerezhetnek arról, hogyan használhatják fel ezeket a műtárgyakat a tanulás és tanítás forrásanyagaként. Ezen kívül tájékozódhatnak a Múzeum egyéb kezdeményezéseiről is, így a Docens Programról és az újonnan megalakult Önkéntes Programról is.

A Szépművészeti Múzeum kezdeményezései mellett bemutatjuk azokat a múzeum- és művészetpedagógiai törekvéseket és programokat is, amelyek méltán vívták ki az elmúlt időszakban a látogatók, a múzeumi- és a pedagógusszakma elismerését és figyelmét. A hagyományoknak megfelelően - kiegészítve az évnyitó tematikáját - lehetőséget adunk arra is, hogy a 2006./2007. tanévben útjára indított, és a 2007./2008. tanévre tervezett múzeumok és iskolák együttműködésén alapuló civil kezdeményezések bemutatkozási lehetőséget kapjanak. Emellett sor kerül a 2006. évi nívódíjjal jutalmazott négy múzeum újabb múzeumpedagógiai
fejlesztéseinek bemutatására, és a 2007.évi Nívódíjak és /családbarát díj/ átadására is.

Az ünnepélyes évnyitó és a szakmai program tervezetét a Szépművészeti Múzeum és a Múzeumok Mindenkinek Program honlapján www.muzeumokmindenkinek.hu tesszük közzé, illetve jelen levelünkhöz mellékeljük.

Kérjük, hogy amennyiben élni kívánnak az újabb kezdeményezéseket bemutató blokkban a megjelenés lehetőségével, információs anyagukat elektronikus formában 2007. szeptember 10-ig küldjék el a konferencia társszervezőihez, a Múzeumok Mindenkinek Program Múzeumismereti és Oktatási Központjába a kaldym@sznm.hu  vagy a lemese@sznm.hu címre.

A konferencia helyszínén könyvkiadókat, kézműveseket, iparművészeket mutatunk be vásárlási lehetőséggel, és számítógépen a témákhoz kapcsolódó multimédiás termékeket, vállalkozásokat, kiadványokat, szervezeteket ismertetünk meg az érdeklődőkkel.

Kérjük, amennyiben van rá lehetőségük, felhívásunkat és a programtervezetet továbbítsák minden Önökkel kapcsolatban álló, érdeklődő pedagógus, illetve múzeumpedagógus kollégának, hogy minél több partnerük tájékozódhasson az országos múzeumpedagógiai eseményről. Ha a múzeumuk, illetve iskolájuk ez irányú tevékenységét bemutató anyagokat,
programajánlatokat 2007. szeptember 20-ig eljuttatják a Szépművészeti Múzeum címére (1146 Budapest, Dózsa György út 41.), akkor azokat a szervezők elhelyezik a résztvevőknek kiosztandó, múzeumpedagógiai kiadványokat tartalmazó csomagokba.

A szakmai konferencia részvételi díja személyenként 2000.- Forint, amely összeget átutalással (MÁK 10032000-01425114 - tárgyszó: Konferencia/Név), illetve a helyszínen lehet befizetni szeptember 20-ig. Az összeg tartalmazza az ebéd és a kávészünetben felszolgált frissítők díját. Kérjük, hogy a jelentkezési lapot szíveskedjen szeptember 15-ig e-mailen konferencia@szepmuveszeti.hu) vagy faxon (06-1-469-7107) elküldeni a Szépművészeti Múzeumba. További információkkal, illetve az expo-ra való jelentkezéshez szükséges tudnivalókkal munkatársaink készséggel állnak rendelkezésükre: Dr. Bartos Zoltán, osztályvezető, vagy szeptember 10-től Juhász Litza, múzeumpedagógus (tel: 06-1-469-7137, fax: 06-1-469-7107, konferencia@szepmuveszeti.hu.)


Felhívjuk figyelmüket, hogy a jelentkezési lap visszaküldése a regisztráció, azaz a rendezvényen történő részvétel feltétele. A jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk el.

Együttműködését előre is köszönjük, és reméljük, hogy Önt is rendezvényünk látogatói között üdvözölhetjük.

Budapest, 2007. július 31.

Tisztelettel:

Dr. Vígh Annamária, főosztályvezető, OKM, Múzeumi Főosztály sk.

Dr. Baán László, főigazgató, Szépművészeti Múzeum

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap