RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Magyar Festészet Napja Lejárt program
település:
Makó
múzeum neve:
József Attila Városi Könyvtár és Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
6900 Makó, Megyeház utca 4.Térkép
napszak: délelőtt
program típusa: kézműves foglalkozás, múzeumi foglalkozás
célközönség: fiúk, gyermekek, középiskolások
A magyar festészet napját hazánkban 2002 óta rendezik meg. Az évek folyamán országos, sőt határon túlra nyúló, többnapos rendezvénnyé nőtte ki magát a kezdeményezés. Minden évben október 18-ra esik, mely egyben Szent Lukács, a festők patrónusának ünnepnapja is. Október 18-án a múzeum időszaki kiállításához kapcsolódó közös festéssel várjuk az érdeklődő makói és kistérségi 12-18 éves korú diákokat.
Honlap:
muzeum.mako.hu
E-mail:
jamuzeum@gmail.com
Ingyenes program!
Szakmai múzeumi programok
Programidőpontok:
2021. OKT 18. 10:00 - 12:00
Felelős személy
Név: Szikszai Zsuzsanna
Cím: Makó, Megyeház utca 4.
Telefon: 62/213-540
E-mail: jamuzeum@gmail.com
A múzeum további programjai
Múzeumi őszbúcsúztató – Engedd el magad!
Múzeumi őszbúcsúztató – Engedd el magad!
Márton-nap a múzeumban
Márton-nap a múzeumban
Lejárt program
Program helyszíne: Makó
Program típusa: családi program, kézműves foglalkozás
Az érdeklődők megismerkedhetnek a Szent Márton ünnepnapjához kapcsolódó számos népszokással, néphittel. A gyerekek óriás, családi libás társasjátékkal, valamint ügyességi játékokkal játszhatnak, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt (különféle technikákkal ludakat készíthetnek), a szülők libazsíros kenyeret kóstolhatnak. Különböző népi hagyományokat is felelevenítünk, kukoricát morzsolunk, illetve a textil libákat tömünk. A kukorica csuhéból figurákat, babákat, valamint virágokat is készíthetnek a résztvevő gyerekek, családok.
Múzeumi kulisszatitkok
Múzeumi kulisszatitkok
Adj egy órát Makónak! című időszaki kiállítás megnyitója
Adj egy órát Makónak! című időszaki kiállítás megnyitója
Lejárt program
Program helyszíne: Makó
Program típusa: időszaki kiállítás
- Egy 19.századi toronyóra felújítása, bemutatása, mint közösségteremtő programötlete Vass Zoltántól, az újvárosi református templom presbitérium elnökétől ered. A templom toronyórája majd 100 éve nem működik. 2022-ben fogjuk ünnepelni az épület építésének a 140. évfordulóját, ami egy szép alkalom, hogy ezt a ritkaságnak számító analóg szerkezetet felújítva újból Makó város lakosságának átadjuk. Az óraszerkezet felújítást egy kiállítás követne, ahol, ezt az 1776-ban elkészült, kovácsoltvas szerkezetet, működését bemutatnánk a lakosságnak a József Attila Múzeumban. Az óraszerkezetet egy másfél méter magas, templom alakú állványon kell majd elhelyezni, hogy az ingaszárak és a súlyoknak legyen elegendő tere és helye a megfelelő működéshez. Ezen kiállítás alkalmat adna arra, hogy bemutassuk az órás szakma történetét, makói vonatkozásait, és az egykori és ma élő órásmestereket. Egy felhívást is közzétettünk, melyben arra kértük a lakosságot, hogy különböző órákat /kar-, fali-, és állóórákat ajánljanak fel, vagy kölcsönözzenek nekünk a tárlatra. A kiállításban egy órásműhelyt is bemutatunk, melynek nem titkolt célja a szakma népszerűsítése.
Szakmai múzeumi programok
Szakmai múzeumi programok
'56-os történeti vetélkedő
'56-os történeti vetélkedő
Lejárt program
Program helyszíne: Makó
Program típusa: vetélkedő
Az interaktív ’56-os történeti vetélkedő célja minden évben, hogy az 1956-os forradalom makói eseményeit, a helyi megmozdulások történéseit, az itteni szerepvállalókat megismertessük az általános- és középiskolás diákokkal. A vetélkedő 3 helyszínen zajlik, az állandó kiállításban, az udvaron található szovjet emlékműnél, valamint a múzeum foglalkoztatójában kaptak különféle feladatokat a diákok. A legjobban teljesítő csapatok ajándékban részesülnek.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Őszi szüneti családi napok
Őszi szüneti családi napok
Lejárt program
Program helyszíne: Makó
Program típusa: családi program, kézműves foglalkozás
Az őszi szünetben a korábbi évekhez hasonlóan idén is megrendezésre kerülnek a családi napok, melyeken kézműves foglalkozásokkal, jó hangulattal várjuk a kikapcsolódni vágyó gyermekeket és családjaikat a múzeumba és a könyvtárba. A szülők, nagyszülők is a csemetékkel közösen alkothatnak, vagy megtekinthetik a múzeum állandó és időszaki kiállításait.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2020MŐF 2019MŐF 2018
Nemzeti Kulturális Alap