RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Tápiószele Művészeti Öröksége - Nagy János festőművész hagyatéka Lejárt program
település:
Tápiószele
múzeum neve:
Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár Blaskovich Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
2766 Tápiószele, Múzeum út 13.Térkép
napszak: délután
program típusa: előadás, rendhagyó műtárgybemutatás
célközönség: felnőttek, nyugdíjasok
A tápiószelei Blaskovich Múzeum képzőművészeti anyagának különleges egysége, az 1945-ös tápiószelei művésztelep vezetőjének, Nagy János (1922-2009) festőművésznek a hagyatéka. Nagy János születésének centenáriumán ezt a hagyatékot ismertetjük meg, amely által egy helytörténeti, művészettörténeti, művészi értékű anyag lesz újra töltve, új kontextusba helyezve.

1998-ban a művész 52 darabból álló kollekciót adományozott a tápiószelei múzeumnak annak emlékére, hogy művészi pályája innen indult. Személyesen ismerte, tisztelte a múzeumalapító Blaskovich fivéreket, akik sokféleképpen támogatták a művészkolónia működését. A kapcsolódási pont nemcsak a művészet szeretete volt a fiatal művész és a testvérpár között, hanem az, hogy Blaskovich János és György gyermekkorát, egyetemista éveit a partiumi Nagybányán töltötte. A tápiószelei múzeummal 1995-ben kialakított kapcsolat első állomása volt az 1998-as adomány. Nagy János képgyűjteményéről a múzeumi civil egyesület 2001-ben képzőművészeti katalógust adott ki. A folyamatos szakmai kapcsolat eredménye, a napjainkbeli donáció. A művész végakarata az volt, hogy lakásában őrzött 300 alkotás is Tápiószelére kerüljön. A rendezvény célközönsége a tápiószelei múzeumbarátok, akik 1995 óta követik ezt a folyamatot.

Honlap:
www.blaskovichmuzeum.hu
E-mail:
blaskovichmuzeum@mmgm.hu
Ingyenes program!
Értékeink újratöltve
Programidőpontok:
2022. OKT 18. 17:00 - 19:00
A múzeum további programjai
Fittmúzeum
Fittmúzeum
Kerékpárral tápiószelei természeti örökségünk nyomában
Lejárt program
Program helyszíne: Tápiószele
Program típusa: családi program, kirándulás
Drótszamáron látogatunk el a település külterületén található Nemzeti Biodiverzitás és Génmegőrzési Központba, ahol Balajti Anita kertészmérnök kalauzolásában a helyben használatos gyógy- és fűszernövényeket, hatásait, felhasználásuk módját, magjaik tárolásának körülményeit ismerjük meg.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Alkossunk újat! Kézműves foglalkozás a Blaskovich Múzeumban
Lejárt program
Program helyszíne: Tápiószele
Program típusa: kézműves foglalkozás, múzeumi foglalkozás
A fenntarthatóság jegyében szervezett programunkra az őszi szünetben a tápiószelei és környékbeli általános iskolásokat várjuk.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
Könyvbemutató - Simonffy Kálmán nótaszerző műveinek összkiadása
Lejárt program
Program helyszíne: Tápiószele
Program típusa: előadás, koncert
A tápiószelei születésű nótaszerző műveinek összkiadása Terék József munkájának eredményeként jelenik meg, a kötet kiadója a Blaskovich Múzeum Baráti Köre. A könyv Simonffy Kálmán életét és munkásságát foglalja össze, születésének 190. évfordulója alkalmából.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap