RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Értékőrzés Gyermekszemmel Lejárt program
település:
Létavértes
múzeum neve:
Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény Múzeum adatai
program helyszíne:
4283 Létavértes, Létavértes, Irinyi u. 7.Térkép
napszak: délután
program típusa: egyéb, időszaki kiállítás, rajzverseny
célközönség: általános iskolások, családok, felnőttek, gyermekek, iskolák, középiskolások, lányok, múzeumpedagógusok, nyugdíjasok, óvodások, pedagógusok, szülők
Programunk célja, hogy a hagyományőrzést közelebb hozzuk a gyermekek számára. Ennek érdekében egy felhívást szeretnék közre adni, melyben a gyermekeket rajzolásra, festésre vagy egyéb alkotásra kérnék fel. A téma a hagyományaink őrzése lenne. Célunk az hogy gyermekekkel megtanítsuk a tradíciók megőrzésének fontosságát. Mindezt játékos rajz festmény vagy egyéb alkotás formájában szeretnénk megvalósítani a pedagógusok bevonásával. Az elkészült alkotásokból az időszaki kiállítótetemünkben egy bemutató kiállítást is tervezünk megtartani.

Programunk célja, hogy a hagyományörzést közelebb hozzuk a gyermekek számára. Ennek érdekében egy felhivást szeretnék közre adni, melyben a gyermekeket rajzolásra, festésre vagy egyéb alkotásra kérnék fel. A téma a hagyományaink örzése lenne. Célunk az hogy gyermekekkel megtanítsuk a tradíciók megörzésének fontosságát. Mindezt játékos rajz festmény vagy egyéb alkotás formájában szeretnénk megvalósítani a pedagógusok bevonásával. Az elkészült alkotásokból az időszaki kiállítóteremünkben egy bemutató kiállítást is tervezünk megtartani.

Honlap:
https://rozsnyaigyujtemeny.hu/
E-mail:
rozsnyai.gyujtemeny@gmail.com
Értékeink újratöltve
Programidőpontok:
2022. NOV 12. 09:00 - 10:00
Felelős személy
Név: Pákozdi Dávid
Cím: 4283 Létavértes Irinyi utca 7
Telefon: 06301999437
E-mail: rozsnyai.gyujtemeny@gmail.com
A múzeum további programjai
Szakmai programok
Szakmai programok
Fiatal kutatók konferenciája
Fiatal kutatók konferenciája
Lejárt program
Program helyszíne: Létavértes
Program típusa: előadás
Fiatal néprajzkutatók, történészek, földrajztudósok számára készülünk konferenciát megtartani. Az előadások célja, hogy a fiatal kutatók, muzelógusok megismerjék egymás kutatásait. Szeretnénk, hogy ne csak a szakemberek, hanem más érdeklődök is új ismeretekkel gazdagodjanak. Ezért programunkat minden érdeklődő számára meghirdetjük.
Múzeumi őszbúcsúztató
Múzeumi őszbúcsúztató
Szent Dömötör Nap
Szent Dömötör Nap
Lejárt program
Program helyszíne: Létavértes
Program típusa: akadályverseny, családi program, egyéb, előadás, verseny, vetélkedő
A programot a múzeumunkkal együttműködő időszakosan működtetett (kihajtástól áprilistól-behajtásig októberig) Pöttöm majorban rendezzük meg. A programra beharangozó kisfilmmel hívjuk fel a figyelmet.A rendezvény délelőttjén lovas ügyességi versenyeket kívánunk tartani. Terveink között szerepel idén is egy népi színjátszó előadás, csikósbemutató, témához illő bábelőadás, kézműveskedés,lovagoltatás,főzőverseny, falu bikája vetélkedő, házaspárok ügyességi vetélkedője és gyermekek számára népi olimpia megtartása.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Őszi barangolás a néphagyományokban
Őszi barangolás a néphagyományokban
Lejárt program
Program helyszíne: Létavértes
Program típusa: családi program, múzeumi foglalkozás, speciális foglalkozás, tematikus foglalkozás, verseny, vetélkedő
A Rozsnyai Gyűjtemény játékos vetélkedőt szervez, melyen a résztvevők megismerkedhetnek Létavértes és a környék népi értékeivel, hagyományaival. A program során az érdeklődök 3-5 fős csapatokat alkotva vesznek részt egy turán. Minden állomáson egy rejtvény várja az érkezőket. Célunk, hogy közelebb hozuk a hagyományokat, az értékmentést és játszva tanitsunk. A hagyományos paraszti élet egy-egy olyan részletét, amely ma már ismeretlen és elképzelhetetlen a fiatalok számára szeretnénk ezzel a játékos vetélkedővel közelebb hozni.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap