RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
HOMMAGE Á HUDEC LÁSZLÓ / Az ajtó nyitva áll: Keletnek, Nyugatnak Lejárt program
település:
Budapest
múzeum neve:
Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
1062 Budapest, Andrássy út 103
napszak: délután
program típusa: előadás, filmvetítés, időszaki kiállítás, kézműves foglalkozás, műhelyfoglalkozás, múzeumi nap, rendhagyó műhelyfoglalkozás
célközönség: családok, felnőttek, iskolák, középiskolások, múzeumpedagógusok, pedagógusok
Szakmai nap, az art deco jegyében: Sanghaj leghíresebb építésze, Hudec László bemutatásával, Pigniczky Réka dokumentumfilmjének levetítésével, valamint makett – készítő workshoppal. A filmvetítésre és a pódiumbeszélgetésre a Hudec Alapítvánnyal való együttműködésben kerül majd sor. A szakmai nap támogatói: Hudec Kulturális Alapítvány, Graphisoft SE, Művészetek Palotája.

A 2017. szeptember 22-től látható „Sanghay – Shanghai. Párhuzamos eltérések Kelet és Nyugat között” című új kiállításunkban kiemelt szerepet kap Hudec László felvidéki magyar építész munkássága, akinek a nevéhez több jelentős, jelenleg is használatban lévő shanghaji épület terve köthető. A szakmai napon a kiállítótérben folyamatosan vetítjük Pigniczky Réka „Hudec László élete” című dokumentumfilmjét, a kertben óriásmolinókon jelenik meg Szalontai Ábel „Shanghai” című fotókiállítása, lesz makettkészítő workshop, ahol ki-ki elkészítheti magának a Hudec tervezte Park Hotel kicsinyített mását, és lesz egy pódiumbeszélgetés. Ezen a beszélgetésen a Hudec László munkásságáról, szakmai megítéléséről folytatott művészettörténeti áttekintés mellett a művész alakját és kacskaringós életútját is megismerhetjük. Résztvevők: Csejdy Virág (elnök, Hudec Kulturális Alapítvány), dr. Jánossy Eszter, dr. Marótzy Katalin (építészettörténész) és Bodoczky Antal (médiaművész). Moderátor: Halasi Rita Mária (designszakértő, kurátor). További érdekességként – és a kertben zajló eseményekhez is kapcsolódva – a Graphisoft lehetővé teszi számunkra, hogy Google Cardboard szemüveggel bárki bebarangolhasson három Hudec László által tervezett épületet.

A program a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében valósul meg. A szakmai nap támogatói: Hudec Kulturális Alapítvány, Graphisoft SE, Művészetek Palotája.

Honlap:
http://hoppmuseum.hu/
E-mail:
hopp.sajto@hoppmuseum.hu
Jegyárak:

Jegyárak: Felnőtt jegy: 1500 Ft

Ifjúsági (6-26) és nyugdíjas jegy: 900 Ft

A jegyár tartalmazza a belépőt a Sanghay-Sanghai kiállításra és a szakmai nap egyéb programjain (beszélgetések, workshop) való résztvételt.

Kedvezmény:
Ifjúsági (6-26) és nyugdíjas jegy: 900 Ft
Szakmai programok
Programidőpontok:
2017. SZEP 30. 15:00 - 18:00
Programidőpontok leírása

PROGRAM:

15.00 – 15.20 KERTI TÁRLATVEZETÉS – „SHANGHAI” FOTÓKIÁLLÍTÁS
Csejdy Virágnak, a Hudec Kulturális Alapítvány elnökének kerti tárlatvezetése Szalontai Ábel óriásmolinókon megjelenő „Shanghai” című fotókiállításán.

16.00 – 17.00 HOMMAGE À HUDEC LÁSZLÓ – PÓDIUMBESZÉLGETÉS
A beszélgetés résztvevői: Csejdy Virág (elnök, Hudec Kulturális Alapítvány), dr. Jánossy Eszter, dr. Marótzy Katalin (építészettörténész), Bodoczky Antal (médiaművész)

17.00 – 17.20 KERTI TÁRLATVEZETÉS – „SHANGHAI” FOTÓKIÁLLÍTÁS
Csejdy Virágnak, a Hudec Kulturális Alapítvány elnökének kerti tárlatvezetése Szalontai Ábel óriásmolinókon megjelenő „Shanghai” című fotókiállításán.

15.00-tól folyamatosan: Pigniczky Réka „Hudec László élete” című dokumentumfilmjének vetítése a kiállítótérben, ahol korabeli bútorok és viseletek teremtenek hangulatot az art deco jellegzetességeit magán viselő életmű bemutatásához.

15.00 – 17.30 A kertben zajló eseményekhez is kapcsolódva – felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szóló makettkészítő WORKSHOPOT hirdetünk: ki-ki elkészítheti magának a Hudec leghíresebb épületeként számon tartott Park Hotel papírmását.

15.00 – 17.30 A Graphisoft lehetővé teszi számunkra, hogy Google Cardboard szemüveggel bárki bebarangolhasson három Hudec László által tervezett épületet.

Jegyáraink: Felnőtteknek 1500 Ft
Ifjúsági és nyugdíjas jegy: 900 Ft

A megváltott jeggyel a szakmai beszélgetésen és a workshopon való részvételen túl a Múzeum szeptemberben nyíló „Sanghay – Shanghai” kiállítását is meg lehet tekinteni.

További információk:


Felelős személy
Név: Budai Orsolya
Telefon: +36 1 363 63 98
E-mail: hopprogram@hoppmuseum.hu
Látnivalók a környéken
Speciális szállásajánlatok a környéken
A múzeum további programjai
Múzeumi Őszbúcsúztató
Múzeumi Őszbúcsúztató
A holdkapun nincsen zár
A holdkapun nincsen zár
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: rendhagyó tárlatvezetés
Tárlatvezetés a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum kertjében, ahová egy kínai holdkapun keresztül vezet az út. Megismerkedhetünk a város első orientalizáló kertjének történetével, mely szorosan összefonódik a világutazó Hopp Ferenc személyével és villájának kalandos múltjával.

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

5 éves a sün!

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2016MŐF 2015MŐF 2014MŐF 2013
Nemzeti Kulturális Alap