RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Szimplicziustól a Rigó Jancsi-ig Lejárt program
település:
Kaposvár
múzeum neve:
Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
7400 Kaposvár, Fő utca 10.
napszak: délután
célközönség: általános iskolások, családok, felnőttek, gyermekek, középiskolások, múzeumpedagógusok, pedagógusok, szülők
Ajtót nyitunk Kaposvár 19. szd-i zenei világára a Marcali Múzeum segítségével. Rippl-Rónai József festőművész nagy kedvelője volt nem csak a képző- és iparművészetnek, de az irodalomnak és a zenének is. Kortársa és kedvenc cigányzenésze volt a kéthelyi születésű Szimplicius Barcza József, aki óriási sikereket ért el Európában. Rippl-Rónai annyira kedvelte, hogy halála után szobrot is akart neki állíttatni. Szimpliczius lányát vette feleségül a híres Rigó Jancsi, aki nem csak kitűnő hegedűjátékáról lett nevezetes, hanem szerelmi életéről és a róla elnevezett süteményről is. Szimpliczius kalandos életéről szóló előadást Vidák Tünde néprajzkutató, a Marcali Múzeum igazgatója tartja.
Honlap:
www.smmi.hu
E-mail:
info@smmi.hu
Ingyenes program!
Utazó Múzeum
Programidőpontok:
2017. NOV 07. 16:30 - 18:00
Felelős személy
Név: Lechner Judit
Telefon: 36302062881
E-mail: info@smmi.hu
Látnivalók a környéken
A múzeum további programjai
Irodalmi találkozások a múzeumban
Irodalmi találkozások a múzeumban
Arany János kiállítás megnyitója
Arany János kiállítás megnyitója
Lejárt program
Program helyszíne: Kaposvár
Az Arany János – emlékévhez csatlakozva hoztuk létre a nagy költőről szóló kiállításunkat. A fő hangsúlyt a balladaköltészetére helyeztük, mert a gyönyörű balladás könyveit– a somogyi származású- Zichy Mihály grafikái díszítik. Bemutatjuk a költő életútját, a Toldi trilógia keletkezését, barátságát Petőfi Sándorral, a népdalgyűjtési módszerét, azaz sokoldalú 19. századi polihisztort: Arany Jánost.
Irodalmi találkozások a múzeumban
Irodalmi találkozások a múzeumban
Takáts Gyula irathagyaték bemutatása a levéltárban
Takáts Gyula irathagyaték bemutatása a levéltárban
Lejárt program
Program helyszíne: Kaposvár
Takáts Gyula Kossuth-díjas költő 1949-től a Rippl-Rónai Múzeum igazgatója, később Somogy Megyei Múzeumok Igazgatóságának vezetője volt egészen 1971-es nyugdíjaztatásáig. Kiss Norbert levéltáros rendszerezi és dolgozza fel a gazdag írásos hagyatékot, amely nem csak verseket, prózákat, de rajzokat és fényképeket is tartalmaz a költő munkásságából. Soha nem látott kuriózumok és érdekességek kerültek elő és tekinthetők meg ezen a napon. Várunk mindenkit, aki szeretné látni többek között Radnóti Miklós, Szabó Lőrinc, Kosztolányi Dezső, Németh László, Kunffy Lajos, Martyn Ferenc, Tüskés Tibor kézzel írt leveleit, üdvözlőlapjait.
A lámpás én vagyok – Tanárok éjszakája
A lámpás én vagyok – Tanárok éjszakája
Pedagógusok-múzeumpedagógusok kerekasztal beszélgetése
Lejárt program
Program helyszíne: Kaposvár
A Szennai Skanzennel közös programban rövid workshop-okkal mutatjuk be legújabb múzeumpedagógiai foglalkozásainkat, tananyaghoz való kapcsolódásainkat, valamint kerekasztal beszélgetés alkalmával egyeztetjük a múzeumba járás fontosságát és lehetőségeit. Az irodalmi témájú kiállításainkkal, foglalkozásainkkal bővítjük a kínálatunkat, mellyel lehetőséget nyújtunk azoknak a pedagógusoknak is, akik eddig nem találták meg a tantárgyuk és a múzeumok kapcsolódási pontját. A program zárásaként a Kultúr Találka együttes lép fel, akik a zene segítségével szerettetik meg a magyar irodalom örökbecsűit, ugyanakkor nem feledkeznek meg korunk költészetéről sem. Csokonaitól, Petőfin át Varró Dánielig számos költő munkái megtalálhatók a repertoárjukban.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Fekete István nyomában
Fekete István nyomában
Lejárt program
Program helyszíne: Kaposvár
Fekete István nyomában címmel előzetesen meghirdetett novellaíró pályázat eredményhirdetése és játékos vetélkedők, izgalmas érdekességek az író életéből. A Látogatóközpont névadója iránti tisztelgésül, a Deseda tó partjára, a természetközeli, védett környezetbe invitáljuk az író rajongóit. Az eseményen előadást tart a dombóvári Fekete István múzeum vezetője: Bodó Imre, aki a művész munkásságáról és az őt bemutató emlékhelyekről fog mesélni. Banda Zoltán irodalomtanár vetélkedőjén és Miklós Róbert – a Deseda Egyesület vezetője – totóján játékosan mérheti meg ismereteit minden érdeklődő.

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

5 éves a sün!

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2016MŐF 2015MŐF 2014MŐF 2013
Nemzeti Kulturális Alap