2022 évi webhely
RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
13. Országos Múzeumpedagógiai Konferencia Lejárt program
település:
Szentendre
múzeum neve:
Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
Esztergom, Szent István tér 10.
napszak: délelőtt, délután
program típusa: előadás, tárlatvezetés, városnéző séta
célközönség: felnőttek, múzeumpedagógusok
A Múzeumi harmónia mottó jegyében zajló 2021. évi Múzeumok Őszi Fesztiválját lezáró országos szakmai rendezvényt Múzeum + rekreáció + turizmus. Töltődj és lazulj múzeummal! címmel rendez meg a MOKK a Duna Múzeummal társszervezésben.

A fennállásának idén 15. évfordulóját ünneplő Szabadtéri Néprajzi Múzeum –  Múzeumi Oktatási Módszertani Központ (MOKK) 2021-ben immár tizenharmadik alkalommal rendezi meg az Országos Múzeumpedagógiai Konferenciát, melyre a magyarság első fővárosában, a páratlan idegenforgalmi adottságokkal rendelkező Esztergomban kerül sor 2021. november 8-9-én.

Az esemény társszervezője ezúttal a Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum, mely az Év Európai Múzeuma (European Museum of the Year Award/EMYA) pályázaton 2021-ben különdíjat nyert, 2020-ban pedig az Év Kiállítása címet is kiérdemelte.

Múzeumi harmónia mottó jegyében zajló 2021. évi Múzeumok Őszi Fesztiválját lezáró országos szakmai rendezvényt  Múzeum + rekreáció + turizmus. Töltődj és lazulj múzeummal! címmel rendezzük meg.  

A konferencia témaválasztását a koronavírus-járványhelyzet, illetve az ezt követő nyitás és a belföldi turizmus élénkítésének fokozott aktualitása is indokolja.

A kétnapos szakmai rendezvényen a hazai muzeális intézmények rekreációs szerepét, a testi és a lelki egészség megőrzésére gyakorolt hatásukat vizsgáljuk, a turisztika és a múzeumi rekreáció kapcsolódási pontjait térképezzük fel.

Arra is választ keresünk, hogy a muzeális intézmények miként tudnak kapcsolódni a turisztikai ágazat szereplőihez, trendjeihez, különös tekintettel a kulturális illetve a slow turizmusra, milyen példaértékű együttműködéseket sikerült megvalósítaniuk ezeken a területeken, továbbá milyen programokat tudnak ajánlani a látogatók számára, amelyeknek köszönhetően turisztikai célpontokká váltak vagy válhatnak a jövőben.

A konferencia előadói plenáris előadásokon és jó gyakorlatok bemutatásával azt járják körül, hogy a muzeális intézmények milyen változatos múzeumi tartalmakkal és szolgáltatásokkal képesek előmozdítani a rekreációt és a hazai turizmust. Egy kerekasztal-beszélgetés erejéig szó lesz a családoknak dedikált és tanítási szünetre időzített múzeumi programkínálatról is

E-mail:
skanzentitkarsag@skanzen.hu
Jegyárak:

A szakmai konferencián való részvétel díja mindkét napra személyenként bruttó 11000Ft. A részvételi díj csak az első napon 7000 Ft, csak a második napon 4000 Ft. A részvételi díj befizetésére a helyszínen van lehetőség a regisztráció során. (A részvételi díj a szállás költségét nem tartalmazza, a szállásfoglalást kérjük egyénileg intézni.) A részvételi díjról szóló számlát étkezés és részvételi díj bontásban állítja ki a Szabadtéri Néprajzi Múzeum.

Kedvezmény:
Közreműködők és koordinátorok részére a részvétel ingyenes.
Szakmai múzeumi programok
Programidőpontok:
2021. NOV 08. - 2021. NOV 09.
00:00 - 23:59
Regisztráció szükséges!
Leírás:

Regisztráció: https://mokk.skanzen.hu/13-orszagos-muzeumpedagogiai-konferencia-jelentkezes

Regisztráció kezdete: 2021. OKT 20. 00:00
Regisztráció vége: 2021. OKT 28. 15:59
További információk:

Részlezes program: https://mokk.skanzen.hu/2021081113-orszagos-muzeumpedagogiai-konferencia

Célközönség

múzeumi szakemberek (múzeumpedagógusok, múzeumi kurátorok, múzeumi kommunikációval és közönségszolgálattal foglalkozó munkatársak), a múzeumhasználat iránt érdeklődő pedagógusok, kulturális intézmények munkatársai, a kulturális valamint rekreációs turizmus képviselői

Felelős személy
Név: Kajári Gabi
Telefon: 06 30 6552534
E-mail: kajari.gabi@skanzen.hu
A múzeum további programjai
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Állati küldetés a Skanzenben
Állati küldetés a Skanzenben
Lejárt program
Program helyszíne: Szentendre
Program típusa: családi program, előadás, filmvetítés, időszaki kiállítás, kézműves foglalkozás, múzeumi foglalkozás, tárlatvezetés, tematikus foglalkozás, vetélkedő
Regisztráció szükséges!
Az őszi tematikus héten az állatok körül forog a világ a Skanzenben. Felfedező túrán ismerkedhetnek meg a látogatók a múzeum rejtett kincseivel, állataival. Kézműves mestereink irányításával az állati küldetés teljesítéséhez szükséges eszközöket és kiegészítőket készíthetnek a látogatók, melyek segítségével izgalmas ügyességi és logikai feladatokon keresztül elnyerhetik a Skanzen Felfedező címet. Rackajuh, szürkemarha, mangalica, parlagi szamár… csak néhány azok közül a hagyományos magyar állatfajták közül, amelyekkel a gyerekek a múzeum területén megismerkedhetnek. A múzeumban gyűjtött vad és termesztett gyógynövények betakarítási, tárolási metódusai mellett a felhasználási módokkal is megismerkedhetnek, illetve megtudhatják, hogy mire jó kányabangita, a libatop, a farkasalma vagy a báránypirosító. A tematikus hét napjain más-más bringatúrával várjuk a látogatókat. Hétvégén az Állatok farsangja meseelőadással és a Ládafia Bábszínház Együgyű Mihók című meséjével várjuk a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Kellemes kikapcsolódást nyújtunk a családoknak, melyek ideális program lehetőségeket kínálnak gyereknek és felnőtteknek egyaránt. A kötetlen vagy szervezett szabadtéri játékos, ügyességi, sportos, kreatív, kézműves, családi programokon keresztül a családtagok együtt élvezhetik a játék örömét. Mert hiszünk abban, hogy a családdal töltött idő, az örömteli együttlétek, az igényesen eltöltött szabadidő meghatározó a gyerekek fejlődése szempontjából.
Szakmai múzeumi programok
Szakmai múzeumi programok
19. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó
19. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó
Lejárt program
Program helyszíne: Szentendre
Program típusa: előadás, rendhagyó múzeumbemutatás, rendhagyó tárlatvezetés
Regisztráció szükséges!
Az Országos Múzeumpedagógia Évnyitón a Múzeumpedagógiai Nívódíjak és az Életműdíj illetve a Családbarát Múzeum elismerések átadása után „Múzeumi hangadó” címmel szakmai konferencia arról, hogy milyen hangsúlyos szerepe van a testi-lelki feltöltődésben a zenének, melyet számos módon képesek kreatívan beépíteni programjaikba, kiállításaikba a múzeumok, beleértve a zenei profillal nem kimondottan rendelkező intézményeket és gyűjteményeket is.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2020MŐF 2019MŐF 2018
Nemzeti Kulturális Alap