RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
 Lejárt program
település:
Budapest
múzeum neve:
Gaál Imre Galéria Múzeum adatai
program helyszíne:
1203 Budapest, Kossuth L. u. 39.Térkép
program típusa: időszaki kiállítás
A Múzeumok Őszi Fesztiváljára idén egy helytörténeti kiállítással készültünk, "Színről színre" A színjátszás kezdetei Erzsébeten címmel, mely az erzsébetfalvai, pesterzsébeti színjáték történetét meséli el a századfordulótól 1930-ig. Teljesen új kutatási eredményeket, eddig ismeretlen helyi színigazgatók és színészek portréit, hagyatékait, érdekes anekdotákat, fénykép- és plakátanyagot mutatunk be a látogatóknak izgalmas installációban.

A középpontban az Erzsébetfalvai Műszínkör, majd Erzsébet Színház épületének története áll, mely épületről egyetlen fénykép sem maradt fent. Mégis megpróbáljuk felidézni a korszak színházi hangulatát: felépítettük a színház makettjét, a látogatók felmehetnek a színpadra és beülhetnek az öltözőbe is.

A kiállítás 2017. október 11-2018. április 15-ig látogatható. Az ünnepélyes megnyitóra október 11-én 17 órakor kerül sor. Köszöntőt mond: Juhász Lajosné alpolgármester, a kiállítást megnyitja: Dr. Sirató Ildikó színháztörténész, közreműködik: B. B. Musica Együttes, Újhelyi Andrea szoprán, Barlay András bariton, Balásházi Bálint zongoraművész, akik operett egyveleget adbnak elő. A tárlat létrehozásában partnerünk volt az Országos Széchényi Könyvtár Színháztörténeti Tára. Kiállításunkra minden korosztályt szeretettel várunk! A belépés díjtalan!

E-mail:
info@pesterzsebetimuzeum.eu
Ingyenes program!
Múzeumi Őszbúcsúztató
Programidőpontok:
2017. OKT 11. - 2018. ÁPR 15.
10:00 - 18:00
Programidőpontok leírása

A kiállítás megtekinthető kedd-vasárnapig 10-18 óráig.

Látnivalók a környéken
Speciális szállásajánlatok a környéken

A múzeum további programjai

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

5 éves a sün!

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2016MŐF 2015MŐF 2014MŐF 2013
Nemzeti Kulturális Alap