RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Láthatatlan Kiállítás
település:
Budapest
múzeum neve:
Láthatatlan Kiállítás Múzeum adatai
program helyszíne:
1024 Budapest, Budapest, Kis Rókus utca 16-20. Millenáris B épület Térkép
napszak: délelőtt, dél, délután
program típusa: családi program, egyéb, rendhagyó tárlatvezetés, tárlatvezetés
célközönség: általános iskolások, családok, felnőttek, fiúk, gyermekek, iskolák, középiskolások, lányok, látássérültek, múzeumpedagógusok, nyugdíjasok, pedagógusok, szülők, vakok és gyengénlátók
A Láthatatlan Kiállítás Budapest egyik leglátogatottabb programja, mely Prágában, Varsóban és már Stockholmban is várja az érdeklődőket! A kiállításon a résztvevők csupán tapintás, hallás, szaglás és egyensúly érzékelés útján jutnak információkhoz. Így a látáshiány okozta új helyzetben a nehézségek mellett azt is megtapasztalhatják, hogy a szem mint érzékszerv kiiktatásával is lehet szép és teljes a világ. A láthatatlan utazás vak vezető kíséretében, speciálisan berendezett és teljesen besötétített helyszíneken történik, ahol egyedi hanghatások és helyszínre szabott illatok segítik, hogy igazán életszerű élményben legyen részed. Különböző élethelyzeteket mutatunk be Neked, ahol megtapasztalhatod hogyan kell közlekedned a városi forgatagban, hogyan fizetsz ki egy kávét a bárban, vagy éppen honnan tudhatod, melyik fűszer kell az ebédedhez…s lehet szép és teljes a világ.

A Láthatatlan Kiállítás Budapest egy különleges, interaktív utazás egy láthatatlan világba, ahol teljes sötétségben próbálhatsz meg eligazodni csupán a tapintás, a hangok és az illatok nyomán.

Bízz vakon!

Ha eljössz, Te is megértheted majd, milyen érzés az egyik legtöbb információt adó érzékszerved, a látásod nélkül élni, és hogyan erősödnek fel egyéb érzékeid.

Ezen a kiállításon vakok vagy látássérültek kísérnek el egy olyan útra, ami megváltoztatja az életed.

Érdekes?

Furcsa?

Idegen?

Esetleg természetes?

Egy óra vakság fel tudná nyitni a szemed?

A Láthatatlan Kiállítás Budapest egyik leglátogatottabb programja, mely Prágában, Varsóban és  már Stockholmban is várja az érdeklődőket!

A kiállításon a résztvevők csupán tapintás, hallás, szaglás és egyensúly érzékelés útján jutnak információkhoz. Így a látáshiány okozta új helyzetben a nehézségek mellett azt is megtapasztalhatják, hogy a szem mint érzékszerv kiiktatásával is lehet szép és teljes a világ.

A Láthatatlan Kiállítás Budapest a nem látók és a látók világát igyekszik közelíteni egymáshoz, és pozitív élményeken keresztül tanítja meg, hogyan segíthetjük, s miképpen érthetjük meg őket.

A láthatatlan utazás vak vezető kíséretében, speciálisan berendezett és teljesen besötétített helyszíneken történik, ahol egyedi hanghatások és helyszínre szabott illatok segítik, hogy igazán életszerű élményben legyen részed.

Különböző élethelyzeteket mutatunk be Neked, ahol megtapasztalhatod hogyan kell közlekedned a városi forgatagban, hogyan fizetsz ki egy kávét a bárban, vagy éppen honnan tudhatod, melyik fűszer kell az ebédedhez…

Honlap:
www.lathatatlan.hu
E-mail:
info@lathatatlan.hu
Jegyárak:

2017.09.01-től érvényes jegyárak:

Hétköznapi csoportos* 1600 Ft

Hétköznapi diák 1800 Ft

Hétköznapi felnőtt 2100 Ft

Hétköznapi családi** 5700 Ft

Hétvégi csoportos* 1900 Ft

Hétvégi diák  2100 Ft

Hétvégi felnőtt 2400 Ft

Hétvégi családi** 6600 Ft

2 fogásos vacsorajegy  5790 Ft

4 fogásos vacsorajegy  7290 Ft

 

*Csoportos jegy: 20 fő felett , valamint 20 fő fölött két kísérőnek díjmentes a belépés.

**Családi jegy: két felnőtt, max három 14 éven aluli gyermek

Idegen nyelvű vezetés felára:  Az idegen nyelvű vezetés díjai a jegyáron felül 500 Ft / fő.

A láthatatlan vacsora, borkóstoló, csapatépítés programunk esetében az idegen nyelvű vezetés díja 5000 Ft/csoport, mely eloszlik a csoport tagjai között.

Látássérültnek és az őt kísérő egy főnek a Láthatatlan Kiállítás Budapest látogatása ingyenes.

Kedvezmény:
*Csoportos jegy: 20 fő felett , valamint 20 fő fölött két kísérőnek díjmentes a belépés. **Családi jegy: két felnőtt, max három 14 éven aluli gyermek Látássérültnek és az őt kísérő egy főnek a Láthatatlan Kiállítás Budapest látogatása ingyenes.
Park
Amikor az érzékeid vezetnek...
Sakk
Braille
Programidőpontok:
2017. JÚL 07. - 2018. DEC 31.
10:01 - 19:00
Programidőpontok leírása

Nyitvatartás: 10:00-20:00

Utolsó időpont a pénteki napok kivételével 19:00 óra. Pénteken 17:45! 

A foglalt időponthoz képest 15 perccel előbb érkezzenek a helyszínre.

Kérjük, a részvételhez foglaljanak helyet.

Nyitvatartásunk zártkörű rendezvény miatt változhat, amiről a időpontfoglalás során  tájékoztatjuk. Weboldalunkon a szabad helyeket fehér négyzet jelöli.

További információk:

Megközelítés:

Millenáris Park a Széll Kálmán tértől 5 percre található. A bejáratához a Lövőház utcán (a Mammut 1 és 2 között) az első keresztutcáig, a Fény utcáig kell sétálni. Itt jobbra fordulva, kb. 200 métert haladva található a Millenáris Park bejárata.

A Millenáris Park könnyen megközelíthető a 2-es metróval, a 18-as, az 59-es és a 61-es villamossal, az 5-ös, a 16-os, a 102-es és a 139-es buszokkal (Széll Kálmán tér), illetve a 4-es és a 6-os villamossal (Széna tér).

Célközönség

Kiállításunk egyedi jellegének köszönhetően nagyon széles réteget szólít meg. 

Célközönségünk a fiatalok, iskolások egyaránt, hiszen a program játékos, szórakoztató módon mutatja be a látássérültek életét, ugyanakkor komoly mondanivalója is van, amit talán a felnőttek élnék át igazán

A gyerekek körében jellemzően 7 éves kortól ajánljuk, felső korhatár viszont nincs.  

Kiemelten figyelünk a tanárokra és iskolai szervezőkre, akiknek szívesen ajánjuk a kiállítás próbaképpen történő
"megtekintését" , hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a program tökéletesen illik nemcsak a tantervbe, hanem az általános, mindennapi ismereteinket is nagy mértékben színesíti a Láthatlatlan Kiállításon való tapasztalás. 

Felelős személy
Név: Recepció
Cím: 1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20. Millenáris B épület
Telefon: 36207714236
Fax: -
E-mail: info@lathatatlan.hu
Látnivalók a környéken
Speciális szállásajánlatok a környéken
A múzeum további programjai
Múzeumi Őszbúcsúztató
Múzeumi Őszbúcsúztató
Program helyszíne: Budapest

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

5 éves a sün!

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2016MŐF 2015MŐF 2014MŐF 2013
Nemzeti Kulturális Alap