RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Megye Település
Hónap Nap Napszak Programkategória
Múzeumi szünetelő itt
Programkategória: Múzeumi szünetelő >
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Elveszve Ebesen
Program helyszíne: EBES
Múzeum: Széchényi Ferenc Tájmúzeum Múzeum adatai
Program típusa: akadályverseny, családi program
Ismerd meg Ebest - felfedező várostúra a nevezetességek között. A Program október 3-tól november 13-ig elérhető a múzeum honlapján!
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Borzongoló- játékos kalandtúra a múzeumban
Program helyszíne: Ebes
Múzeum: Széchényi Ferenc Tájmúzeum Múzeum adatai
Program típusa: családi program, kézműves foglalkozás
A múzeum és a Községi Könyvtár egy épületben található, így ezt kihasználva a következő programok várják az őszi szünetben a gyermekeket: Rémségek könyvtára, szellemes vetélkedő, kézműveskedés, filmvetítés a Halloween jegyében.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Program helyszíne: Tiszavasvári
Múzeum: Egyesített Közművelődési Intézmény és Könyvtár Vasvári Pál Múzeum Múzeum adatai
Program típusa: drámapedagógiai foglalkozás, egyéb, filmvetítés, gasztronómiai program, kézműves foglalkozás, múzeumi foglalkozás, múzeumi nap, rendhagyó műhelyfoglalkozás, rendhagyó műtárgybemutatás, rendhagyó múzeumbemutatás, rendhagyó tárlatvezetés, speciális foglalkozás, tantárgyhoz kapcsolódó múzeumi óra, tematikus foglalkozás, városnéző séta, vetélkedő
Regisztráció szükséges!
Az őszi szünetben a gyermekek számára egy-egy délelőtt folyamán szeretnénk feleleveníteni a régi hagyományos kézműves mesterségeket, bepillantást nyerhetnének a régi időkbe. Hagyományos népi ételeket készíthetnének együtt és kóstolhatnának. Így szeretnénk az új generációt megismertetni a régi népi kultúrával.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Sokszorozó
Program helyszíne: Miskolci Galéria és az Alkotóház
Programidőpontok:
2022. OKT 01. - 2023. OKT 31.
00:00 - 23:59
Múzeum: Miskolci Galéria Múzeum adatai
A magyar grafika évtizede 1961-1971 c. kiállítás apropóján hívjuk össze a tanárokat, óvodapedagógusokat egy évnyitó bemutatkozásra. Bár a kiállítás témája látszólag nem kicsiknek való és elég speciális területet - a sokszorosított grafika eredményeit - mutat be, mégis találhatóak kapcsolódási pontok a kisebbek érdeklődési köre és a galéria profilja, a kortárs képzőművészet között. A Miskolci Galériához tartozó Alkotóház a jelenleg centenáriumát ünneplő Miskolci Művésztelep része volt. Az 1950-es években alakult itt ki a sokszorosító grafika egyik országos központja a jól felszerelt műhelyeknek és nagy tudású szakembereknek köszönhetően. A Miskolci Galéria profilját azóta is ez határozza meg. A grafikai eljárásokat a mai napig gyakorolhatják a diákok és képzőművészek az Alkotóház grafikai műhelyében. Célunk ezzel a szakmai nappal, hogy közelebbről megismertessük a tanárokat, óvodapedagógusokat egyrészt ezzel a helyszínnel, másrészt a technikákkal. Hiszen az óvodások, kisiskolások által kedvelt krumplinyomda, vagy készen kapható pecsételős játékok, az átsatírozott, átdörzsölt frottázsok mind ezek kezdetleges és alapvető technikái a sokszorosításnak. A műhelyekben aztán képet kaphatnak az összetettebb eljárásokról is, a papír-, vagy linómetszetről, litográfiáról, és - bár bemutatni ezt nem tudjuk, de - a ma is kedvelt szitanyomatról. Ez utóbbi elterjedt felhasználási területei az mindennapjainkat is meghatározzák, a nyomtatott pólók, táskákon, egyéb textileken keresztül. Ezeknek a kulisszatitkoknak az ismerete ötleteket adhat a tanároknak arra, hogy milyen módon tudják esetleg beépíteni a rajzórák, vagy akár az irodalom /történelem /fizika /kémia tantárgyakba az itt látottakat, tapasztaltakat. A gyerekeknek izgalmas helyszín a műhely, a présgépek tekerése, és a nyomtatás igazi élmény, ami közben a tanulás is azzá válik.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Nyomd a nyomdát!
Program helyszíne: Miskolci Galéria
Múzeum: Miskolci Galéria Múzeum adatai
Nem csak a szünidőben elérhető program során a fenntarthatósági szempontok érvényesülésén azt is bebizonyítjuk bizony a kortárs művészet is könnyen emészthető, fogyasztóbarát. A foglalkozás során a kisebb gyerekek a grafikatörténeti kiállításunkhoz is kapcsolódva, a tárlat egyes alkotásainak elemeit kell hogy újragondolják, mégpedig egy igencsak érdekes technika alkalmazásával. A gumicukor nyomda alapkellékei a többféle mintázatú gumicukrok és ételfesték. A nyomdázás végén a kellék elfogyasztható. A nagyobbakat új vizuális alkotás létrehozására ösztönözzük, nyomdai betűkészlet felhasználásával egy hajdani nyomdász bőrébe bújva próbálhatják ki kreativitásukat.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Sétáljunk együtt Dunakeszin!
Program helyszíne: Dunakeszi
Múzeum: Révész István Helytörténeti Gyűjtemény Múzeum adatai
Program típusa: városnéző séta
Regisztráció szükséges!
A dunakeszi, illetve Dunakeszi iránt érdeklődő 5-10 évesek számára szervezünk helytörténeti sétát Dunakeszi alagi részén. A séta a Szent Imre térről indul 2022. november 3-án 10 órakor. Érintjük a második világháború előtti Alag főbb helyszíneit, közöttük a lóversenypályát, a Nepomuki Szent János-kápolnát és a Nagyállomást. A séta során feladatokat is megoldhatnak a résztvevők. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! További információk október 15-étől a www.facebook.com/RIHGY oldalon.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Őszi szünetelő a Duna Múzeumban! „Újravaló”
Lejárt program
Program helyszíne: Esztergom
Programidőpontok:
2022. NOV 02. 09:00 - 16:00
Múzeum: Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum - Duna Múzeum Múzeum adatai
Regisztráció szükséges!
Egésznapos őszi tábor 8-12 éves gyerekek számára 2022. november 2. szerda 9-16 óráig "Kukakodás" a „Hulladékcsökkentő hét” és a „Ne vásárolj semmit” nap alkalmából.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
ELMARAD! Török-kori kalandok - Családi délelőtt
ELMARAD! Török-kori kalandok - Családi délelőtt
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Programidőpontok:
2022. NOV 02. 10:00 - 13:00
Múzeum: Magyar Nemzeti Múzeum Múzeum adatai
Program típusa: családi program, egyéb
Regisztráció szükséges!
Megelevenedik a történelem az erdélyi fejedelmi udvarában. Legyél te is egy mesés történet részese! Múzeumi kalandjáték keretében a családok megismerkedhetnek a három részre szakadt ország történetével, betekintést nyerhetnek egy kora újkori fejedelmi udvar életébe. Izgalmakkal teli látogatást tehetnek az erdélyi fejedelem fényűző udvarában, ahol Bethlen Gábor és Brandenburgi Katalin esküvője alkalmából pompás lakomát rendeznek. Belecsöppenve a lakoma előkészületeibe, a fejedelem megbízásából különleges küldetést kell teljesíteniük. Kereskedőként utaznak messze földre, hogy a legjobb alapanyagokat szerezzék be a fejedelem menyegzőjére. Útjuk során számos próbatételt kell kiállniuk, miközben együtt kalandozhatnak Tündérország páratlan szépségű vidékein. Szóba elegyedhetnek a fejedelmi udvar alattvalóival, az étekfogókkal, lovászmesterekkel, szobalányokkal, sőt még az udvarmesterrel is.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Borzongás a múzeumban - éjszaka a múzeumban, éjszaka a bakonyi erdőben
Borzongás a múzeumban - éjszaka a múzeumban, éjszaka a bakonyi erdőben
Lejárt program
Program helyszíne: MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma - kiállítás
Programidőpontok:
2022. OKT 28. 17:00 - 17:45
2022. OKT 28. 18:00 - 18:45
Múzeum: MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma Múzeum adatai
Program típusa: családi program, rendhagyó tárlatvezetés, tárlatvezetés
Regisztráció szükséges!
Éjszakai tárlatvezetésünkön elsősorban a múzeumban megtalálható, de a természetben csak ritkán szemünk elé kerülő, éjszakai életmódot folytató állatokat mutatunk be. A tárlatvezetés sötétben történik, csupán a tájékozódást biztosító megvilágításnál.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Rejtély a villában-családok számára
Rejtély a villában-családok számára
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Programidőpontok:
2022. OKT 29. 18:30 - 20:00
Múzeum: Bajor Gizi Színészmúzeum Múzeum adatai
Program típusa: akadályverseny, családi program, rendhagyó múzeumbemutatás, rendhagyó tárlatvezetés, speciális foglalkozás
Regisztráció szükséges!
A legendás színésznő egykori lakhelye megannyi titkot rejt. A hatalmas villában barangolva a legkülönfélébb kalandokba keverednek a gyerekek, és a szülőket sem engedjük el.
0 1 2 3 4 5 6 0

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap