RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja
XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjtemény és Kozák téri Közösségi Ház
Általános információk
Kozák téri Közösségi Háza: A XV. kerületben található közösségi helyszínen szakkörök, kézműves Alkotóházak, * ifjúsági programok, mozgásos programok, koncertek, interaktív, családbarát rendezvények kapnak helyet. XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjtemény változatos programkínálattal, állandó-és időszaki kiállítással várja a kultúra iránt érdeklődőket. Az intézmény 1960 óta gyűjti és őrzi az itt élők emlékeit. A Gyűjteménybe apránként kerültek be a Rákospalota, Pestújhely és Újpalota történetétől elválaszthatatlan tárgyak, dokumentumok, fényképek, képzőművészeti alkotások. Ebből az értékes anyagból válogattunk és állítottuk össze a látványos és interaktív elemekben bővelkedő tárlatot, amely főként Rákospalota és Pestújhely XIX-XX. századi eseményeire, jellegzetességeire fókuszál. Kiemelkedőnek mondható országos szinten a Gyűjteményben őrzött Madarász-hagyaték. Madarász Adeline festőművész ajándékozása révén apjától Madarász Viktortól 22 festmény és a művésznő saját munkásságából 31 olaj- és vízfestmény, továbbá számos rajz, családi fénykép, bútor és használati tárgy került a gyűjteménybe, melyek egy része a látványraktárban megtekinthető.
XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjtemény és Kozák téri Közösségi Ház
Budapest
Gábor Áron u. 58c
E-mail: farkas.reka@csokonai.hu
Telefon: +36-70-6211528
https://esemenyek.csokonai15.hu/kozak-teri-kozossegi-haz/
címke: múzeum, gyűjtemény, feldolgozás, illusztrációs workshop, animációs workshop, felvételi előkészítő, grafika, filmkészítés, pedagógusoknak, továbbképzés, rajztanári, vizuális kommunikáció, vizuális környezetkultúra, illusztráció, animáció, eltűnt idő, Nyulász Melinda, Rákospalota programok
nyitva tartás
megközelítés
Megközelítés: Térkép

Belvárosból 5-ös busszal a Rákos úti rendelőig, onnan jobbra az Arany János utcán, egyenesen a felüljáróig, át a felüljárón és balra található a Kozák téri Közösségi Ház.

Kocsival az M3-ason a Belváros felől a Szerencs utcáig , ott balra egyenesen 800 m.

A XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjtemény a 8E vagy 7es buszokkal az Apolló utcáig, onnan balra gyalog a Pestújhelyi úton.

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap