RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja Értékeink újratöltve FittmúzeumMúzeumi őszbúcsúztató
Általános információk
Egyesített Közművelődési Intézmény és Könyvtár Vasvári Pál Múzeum
Tiszavasvári
Ady Endre út 8., Kálvin út 7.
E-mail: kozmuvelodes@vasvaripalmuzeum.hu
Telefon: 0642911013
http://vasvaripalmuzeum.hu/
Kedvezmények: pedagógus-kedvezmény
nyitva tartás
megközelítés
Megközelítés: Térkép

1. Vasvári Pál Múzeum (Főépület)

Tiszavasvári Ady Endre út 8.
(Főbejárat a Városháza tér felől)

Régészeti, Orvos és Gyógyszerészet  történeti, Gyár történeti és időszakos kiállításokkal.Az épület autóval kiválóan megközelíthető, amely 30 db  személygépjármű részére fenntartott parkolóval rendelkezik. Akadálymentes és kerékpáros megközelítés parkolási lehetőséggel (Szentmihály tér felöli bejáraton) Buszok részére parkolási lehetőség a Kálvin út parkolóban lehetséges


2. Vasvári Pál Múzeum (Néprajzi épület)

Tiszavasvári Kálvin út 7.
(Megközelítés a Szentmihály tér felől a múzeumkerten keresztül a Sőrés sétányon)

Az épület autóval megközelíthető, amely 3 db  személygépjármű részére fenntartott parkolóval rendelkezik.Akadálymentes és kerékpáros megközelítés parkolási lehetőséggel( Szentmihály tér felöl a múzeumkerten keresztül)
Buszok részére parkolási lehetőség a nem lehetséges. A legközelebbi parkolási lehetőség 50 m-re! A látogatók még jobb kiszolgálása érdekében az épületben ingyenes WIFI, ruhatár, értékmegőrző és pelenkázó is használható.
Az épület részben akadálymentesített.

 

Hallássérült látogatóinknak:
A siket és nagyothalló vendégeink számára (hallókészülékeket) indukciós hurok biztosítunk. Az indukciós hurkokat azzal a céllal fejlesztették ki, hogy a hallásukban sérült emberek számára hanginformációkat tegyenek érthetőbbé lehetővé téve számukra azok problémamentes befogadását és megértését.  Azon kedves látogatóinknak akik rendelkeznek „okostelefonnal” ingyenesen letölthető saját készülékükre egy olyan alkalmazás, melynek segítségével a telefonjukon keresztül információkat kaphatnak a kiállított műtárgyakról. Ehhez segítséget a műtárgyak mellett elhelyezett QR kódok nyújtanak.

Az alkalmazás Android operációs rendszerű okostelefonokra díjmentesen letölthető a Google Play áruházból.


Mozgásukban korlátozott látogatóinknak:
 A főépület esetében kiállítási tereket mozgáskorlátozott látogatóink nem a főbejáraton át, hanem az épület hátsó oldalán, a Szentmihály tér felőli bejáraton keresztül közelíthetik meg a legkönnyebben, itt áll rendelkezésükre lift és mosdó. Egyedül nehezen közlekedő kerekes-székes vagy más segédeszközt használó egyéni látogatók, számára javasoljuk, hogy szíveskedjenek az ismert számokon telefonon előre bejelentkezni a látogatás előtt. Az intézmény munkatársai így felkészülten állhatnak a segítségükre. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a Kálvin úti épületben a Gombás András látványraktár nem akadálymentesített, így kerekes székkel nem megközelíthető.

Látássérült látogatóinknak:
 A látássérült látogatóink számára lehetőséget biztosítunk , hogy a kiállításainkat nem látó kísérővel, hanem egyedül, önállóan is felfedezhetik! Számukra elérhető a HANG-VEZETŐ, amely segítségével látó kísérő nélkül is teljes biztonsággal mozoghatnak a kiállítás területén. Az MP3-as készüléket a látássérült múzeumlátogató és kísérője díjmentesen kikölcsönözheti. Segítségével saját igényének megfelelő tempóban és időtartamban nézheti meg a kiállítást, sőt, lehetősége van ismételt meghallgatására is.

A múzeum további programjai
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
„Lakodalom van a mi utcánkba” – lakodalmi szokások Szentmihályon (1920 -1950) kiállítás
„Lakodalom van a mi utcánkba” – lakodalmi szokások Szentmihályon (1920 -1950) kiállítás
Lejárt program
Program helyszíne: Tiszavasvári
Program típusa: időszaki kiállítás, tárlatvezetés
Fittmúzeum
Fittmúzeum
Történelmi séta
Történelmi séta
Lejárt program
Program helyszíne: Tiszavasvári
Program típusa: családi program, tematikus foglalkozás, városnéző séta
Regisztráció szükséges!
Történelmi séta: Fitt Múzeum program keretein belül Történelmi sétára invitáljuk Tiszavasvári város lakóit. Régmúlt idők emlékeit elevenítjük fel városunkban található emlékművek, emlékhelyek által. A múzeum épületétől indulva ami az 1900-as évek elején református iskolaként működött, tehetjük meg első lépéseinket. A város utcáin barangolva számos emlékmű tárul a sétán résztvevők elé.
Tanárok és óvodapedagógusok napja
Tanárok és óvodapedagógusok napja
Teréz nap - Tanárok és Óvodapedagógusok napja
Program helyszíne: Tiszavasvári
Program típusa: előadás, kötetlen beszélgetés
A Teréz nap alkalmából az óvodapedagógusok, pedagógusok számára szakmai délutánt szervezünk múzeumunk épületében. Ide olyan szakembereket hívunk, aki segítik a pedagógusok munkáját, fejlődését, olyan újdonságokat ismeretnek, meg amelyik színvonalasabbá teszik a gyerekek fejlődését.
Múzeumi őszbúcsúztató
Múzeumi őszbúcsúztató
Márton napi vigasságok
Márton napi vigasságok
Lejárt program
Program helyszíne: Tiszavasvári
Program típusa: akadályverseny, családi program, drámapedagógiai foglalkozás, előadás, kézműves foglalkozás, múzeumi foglalkozás, múzeumi nap, tematikus foglalkozás, verseny, vetélkedő
Múzeumi őszbúcsúztatónk kiemelkedő programja a Márton napi vigasságok rendezvény. A programba bevonjuk a helyi óvodásokat és iskolásokat is, akik egy-egy műsort adnak e jeles napon. A helyi egyházi vezetők megszentelik az újbort. Városunk néptánccsoportjainak fellépései és koncertek színesítik a programot. A program során kicsik és nagyok egyaránt betekinthetnek a régmúlt hagyományiba és megismerhetik a kukoricamorzsolás és a libafuttatás népszokását.

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap