RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja Csak természetesenÉrtékeink újratöltve Múzeumi szünetelőMúzeumi őszbúcsúztató
A 2022 október 08-ai túranap plakátja, mely a fontosabb információkat tartalmazza.
Általános információk
A Vehiculum-Ház helye a kultúrának, amely összegyűjt, feldolgoz, integrál, egyben tart, fenntart, fejleszt, formális, informális, nonformális lehetőségek által alkalmat teremt a régi-új ismeretek megtapasztalására, ezeket a fenntartható fejlődés szolgálatába állítva közösségi és egyéni célokat egyaránt fejlesztve a tartalmas, gazdag jövőkép érdekében valósít meg. Azt is szeretnénk, ha az emberek újra ismerkednének a népi kultúra letűnt korában jól hasznosított gyógy- és fűszernövényekkel. Mindennapjaink részévé válnának az egészségünk megőrzése, házilag gyógyítható betegségek leküzdése érdekében.
Vehiculum-Ház Közérdekű Muzeális Gyűjtemény, Múzeumpedagógiai Tagintézmény
Besenyszög
Jászladányi út 18.
E-mail: vehiculumhaz@gmail.com
Telefon: +3620 230 56 50
www.vehiculum.hu
címke: • Az elmúlt egy évben kialakításra került a piros négyzettel jelzett túraúttal részben megegyezően egy körtúra útvonal is, mely a Millér csatorna többszöri érintésével Besenyszög közvetlen határát járja körbe. • 2022. október 8-án, szombaton, a Múzeumok Őszi Fesztiválja (MŐF) 2022. országos programhoz csatlakozva a Fittmúzeum tematikában ismét egész napos programmal körtúrát szervezünk. • Kiindulópont: Vehiculum-Ház Besenyszög Jászladányi út 18. • Túravezető: Csajbók Attila túravezető, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Természetbarát Szövetség vezetőségi tagja, • A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyre október 6-án 16.00 óráig van lehetőség. • Regisztrációs lehetőségek: vehiculumhaz@gmail.com, vagy a Besenyszögért Alapítvány és a Vehiculum – Ház facebook oldalán privát üzenetben.
nyitva tartás
megközelítés
Megközelítés: Térkép

cimkezve_epulet_02.jpgÉpület 1.jpg

A múzeum további programjai
Csak természetesen
Csak természetesen
Menjünk hídon által
Lejárt program
Program helyszíne: Besenyszög
Program típusa: családi program, kirándulás, városnéző séta
A település kül és belterületén áthaladó kijelölt piros négyzetes túra útvonal mentén kisebb kitérőkkel a nevezetesebb látnivalók megtekintése céljából. gyalogos és kerékpáros túrázási lehetőségre hívunk és várunk mindenkit, bármely korosztály képviseltetheti magát. A kerékpáros túra útvonal kidolgozása még folyamatban van, amelyben a szolnoki Gördögök kerékpáros egyesület tagjai is aktívan részt vesznek.
Múzeumi őszbúcsúztató
Múzeumi őszbúcsúztató
Öregember nem vénemeber
Lejárt program
Program helyszíne: Besenyszög
Program típusa: kézműves foglalkozás, kötetlen beszélgetés
Főként a helyi Idősek Otthona és idősek klub tagjainak szervezett program. Az idősek a fiatalkori szórakozásuk, hasznos időtöltésükre történő visszaemlékezése és ezek közül amely lehetséges kipróbálásra is kerülhet.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Képzőművészeti délután Kör'be festéssel
Képzőművészeti délután Kör'be festéssel
Lejárt program
Program helyszíne: Besenyszög
Program típusa: kézműves foglalkozás, tematikus foglalkozás
Az immáron már második éve alkalmazott képzőművészeti Kör'be festés módszert most a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat elemeibe is felvettük. A téma amely megfestésre kerül a besenyszögi táj a Menjünk hídon által túra programon látottak, megfigyeltek alapján.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
Márton napi libaterelés
Márton napi libaterelés
Lejárt program
Program helyszíne: Besenyszög
Program típusa: verseny
Libaterelő verseny az óvoda nagycsoportos gyermekei és az általános iskola alsó tagozatos diákjai részvételével. A verseny helyszíne Besenyszög város központjában a piactéren az Óvoda és a Bölcsőde között lesz. Így könnyedén a legkisebbek is erősíthetik a szurkolók táborát. A verseny célja a falusi libatartás egyik mozzanatának a libaterelésnek a megismerése.
Múzeumi őszbúcsúztató
Múzeumi őszbúcsúztató
Kocka römmi verseny
Lejárt program
Program helyszíne: Besenyszög
Program típusa: családi program, múzeumi foglalkozás, speciális foglalkozás, vetélkedő
Ezen alkalommal kerülne először megrendezésre Besenyszög I. kocka römmi versenyét. Amelyen a nemzetközi versenyek szabályait alapul véve, szeretnénk meghatározni a részt vevőkkel közösen a helyi versenyek szabályait.

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap