?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról | Mi fán terem? A vessző, csuhé és gyapjú. | település: | Algyő | | múzeum neve: | Algyői Tájház | | program helyszíne: | 6750 Algyő, Kastélykert utca 42. | | napszak: délelőtt, délután | program típusa: kézműves foglalkozás | célközönség: felnőttek | | A program során a vesszőfonás, csuhé szatyorkészítés és a nemezelés rejtelmeibe kaphatnak betekintést az érdeklődők. | Algyőn hagyománya van a vesszőfonásnak és a csuhé szatyorkészítésnek: Fehér Ignác az iskolánk első igazgatója ismertette meg az itt élő emberekkel, hogyan tudják a természetben fellelhető alapanyagokat felhasználni és értékesíteni. Számtalan féle, fajta vesszőkosár és csuhé szatyor készült a múlt században az algyői emberek keze alatt. A három technikát ma már szakköri formában sajátíthatják el az érdeklődők, rendszeres foglalkozások formájában. | | Honlap: | www.gyevikult.hu | | E-mail: | tajhaz.algyo@gmail.com | | Jegyárak: | Részvételi díj: 2500Ft/foglalkozás/fő, pároskedvezmény: 2200Ft/foglalkozás/fő. | | | | | | Programidőpontok: | 2023. OKT 28. 10:00 - 16:00 | | Regisztráció szükséges! | E-mail: tajhaz.algyo@gmail.com | Telefon: 3630-415-0435 | Regisztráció kezdete: 2023. OKT 02. | Regisztráció vége: 2023. OKT 20. | | Célközönség | | | Felelős személy | Név: Izbékiné Cseuz Gabriella | Cím: 6750 Algyő, Búvár utca 5. | Telefon: 0630-415-0435 | E-mail: tajhaz.algyo@gmail.com | | | | |
| | | A múzeum további programjai | | | Mi fán terem? Az alma. | Program helyszíne: Algyő | Program típusa: gasztronómiai program, múzeumi foglalkozás | Regisztráció szükséges! | | Egy almás mese által szerezhetünk tapasztalatokat. A program óvodás és kisiskolás gyerekeknek nyújt valódi élményt. | | | | | | | | Mi fán terem? A háziszappan | Program helyszíne: Algyő | Program típusa: kézműves foglalkozás | Regisztráció szükséges! | | A program során a szappan házilagos elkészítésének módját ismerhetik meg a résztvevők. | | | | | | | | | |