RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Növénytől a növendékig Lejárt program
település:
Szentendre
múzeum neve:
Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
2000 Szentendre, Sztaravodai út 75.Térkép
napszak: dél, délelőtt, délután, reggel
program típusa: előadás, kötetlen beszélgetés, rendhagyó múzeumbemutatás
célközönség: gyógypedagógusok, pedagógusok
A jelentkezők részt vehetnek közkedvelt új, Erdélyben tartott múzeumpedagógiai foglalkozásaink modellezésén. Személyes tapasztalatokat gyűjthetnek „patikus inasként”, kinyomozhatják „mi hír járja” a városban. Mi nem „kertelünk”, hanem beszámolunk a„csak természetesen” örökzöld témát megvalósító Iskolakert programunkról is.

 

 

Múzeumok Őszi Fesztiválja - Tanárok és óvodapedagógusok napja a Skanzenben Növénytől a növendékig címmel

 

2023. október 17.      9.00-12.00 és 14.00-17.00 óra közötti turnusokban

 

A 18. Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében 10. alkalommal tartjuk meg a  TANÁROK ÉS ÓVODAPEDAGÓGUSOK NAPJÁT. Programunkkal megszólítjuk mindazokat, akik múzeumunk módszertani segítségével, hiteles tudományos háttérrel szeretnék munkájukat gazdagítani, hogy tartalmas kikapcsolódást, felhőtlen szórakozást és különleges élményeket, információkat nyújthassanak tanítványaiknak, és szerezhessenek maguknak.

 

A megszólítottak köre a korábbi érdeklődők visszajelzései alapján örömünkre idén kibővült az iskolai-óvodai szociális munkásokra és egyéb pedagógiai tevékenységet végző szakemberekre is, hiszen a gyógypedagógusok, az iskolapszichológusok, a logopédusok, valamint az speciális nevelési igényű diákokkal foglalkozó fejlesztőpedagógusok nélkülözhetetlen szereplői az iskolai-óvodai nevelésnek. A 10.  TANÁROK ÉS ÓVODAPEDAGÓGUSOK NAPJA programunkkal őket is megszólítjuk, akik múzeumunk módszertani segítségével szeretnék munkájukat gazdagítani), hogy tartalmas kikapcsolódást, felhőtlen szórakozást és különleges élményeket, információkat szerezhessenek.

Kérjük, regisztráljon ingyenes szakmai programnapunkra! 

 

Növénytől a növendékig

 

Nem „kertelünk”, beszámolunk a„csak természetesen” örökzöld témát megvalósító Iskolakert programunkról, ami a környezetismeret tantárgy 1-2. osztályból való kiiktatását hivatott valamelyest pótolni gyakorlati kertműveléssel, és rávilágít a környezettudatosság fontosságára. A környezeti nevelésnek helyet adó program nagyban kapcsolódik a környezeti fenntarthatósághoz és az önellátó gazdálkodáshoz is.

 

E napon főként a kisiskolásokkal foglalkozók maguk is „patikus inassá” válhatnak, amihez Jaeger F. József székelykeresztúri patikája nyújt eredeti hátteret a korszerűen felszerelt „élmény-laoborral” együtt. A felsősöket tanítók - a korabeli kommunikációs területek kiaknázásával, a média tantárgyra kitekintve- maguk nyomozhatják ki, „mi hír járja” az erdélyi városban, miközben morális és erkölcsi kérdések is felvetődnek.

 

Fórumot teremtünk ez alkalommal is a szakmai eszmecserére.

 

Szakmai programunkkal összpontosítunk a természettudományok és a múzeum kapcsolódási pontjaira, valamint a tudományos eredmények életkori sajátosságok szerinti, hiteles kommunikálására, hogy az érdeklődők pedagógiai munkájukba minél nagyobb mértékben be tudják azokat építeni.

 

A komplex látásmód újszerű, szemléletes bemutatását ez alkalommal is nagy gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakemberek, és múzeumpedagógusok végzik. A sokoldalú megközelítéssel A készségek európai évéhez is kapcsolódunk, amely az egész életen át fenntartható érdeklődést, tanulást és önkifejezést szorgalmazza. Közösen keresünk választ a pedagógus szakma jelenkori kihívásaira is reagáló kutatások és tudományos eredmények fogyasztható és élményszerű múzeumi bemutatására is.

E-mail:
skanzentitkarsag@skanzen.hu
Jegyárak:

NORMÁL NYITVATARTÁSI NAPOKON

 

Teljesarú belépőjegy                                                                                      3.000,-Ft

 Félarú belépőjegy                                                                                         1.500,- Ft

6-26 ev közötti állampolgárok (személyigazolvány felmutatásával) 62-70 ev közötti állampolgárok (személyigazolvány felmutatásával)

Legalább 2 fő 18 év alatti személyt kisérő legfeljebb 2 közeli hozzátartozó Tájak-Korok-Múzeumok egyesületi igazolvánnyal rendelkezők.

Szentendrei lakcimkártyával érkezők

Tartós beteg 18 év alatti (kiskorú) személyt kísérők, kiskorúnként

1 fő (emelt családi pótlékra való jogosultsagot igazoló MÁK kártyával)

 Családi felnőtt                                                                                                 2.500,- Ft

(1 vagy több 6-18 év közötti gyermekkel érkező felnőtt látogatók részére)

Családi gyerekjegy                                                                                        1.200,- Ft

(1 vagy tobb szulovel erkezo gyermek(ek) eseten gyerekenkent, 6-18 év között)

Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) tagok számára a családi gyerekjegy                             900,- Ft (a jogosultságot NOE tagsági igazolvánnyal szükséges igazolni)

Oktatási partnerjegy                                                                                      1.200,- Ft

Szentendrei iskolak es óvodak, valamint a muzeumpedagógiai együttműködő partnerek számára biztositott kedvezményes belépőjegy. 

Egyéb jegyek

Parkolódij(napi dij)    szemelygepkocsival    1.200,-Ft

                                   autóbusszal                  1.700,-Ft

Skanzen Vonat napijegy

Teljesáru jegy(14 eves kortóI)    900,-Ft

További információ: Skanzen jegyvásárlás

Tanárok és óvodapedagógusok napja
Programidőpontok:
2023. OKT 17. 09:00 - 16:59
2023. OKT 17. 14:00 - 16:59
Programidőpontok leírása

9.00-12.00 és 14.00-17.00 óra közötti turnusokban

 

Regisztráció szükséges!
E-mail: khfili@skanzen.hu
Leírás:

A program regisztrációhoz kötött, amelyet az alábbi elérhetőségek valamelyikén jelezhet:

Kustánné Hegyi Füstös Ilona múzeumpedagógus, khfili@skanzen.hu, 06 30 7488550

Regisztrációs űrlap

Kérjük, a kitöltött regisztrációs lapot legkésőbb október 16-ig szíveskedjen Kustánné Hegyi Füstös Ilona részére az alábbi emailcímre elküldeni: khfili@skanzen.hu

Regisztráció kezdete: 2023. AUG 22. 00:00
Regisztráció vége: 2023. OKT 16. 23:59
Felelős személy
Név: Kustánné Hegyi-Füstös Ilona
Cím: 2000 Szentendre, Sztaravodai út 75.
Telefon: 06307488550
E-mail: khfili@skanzen.hu

A múzeum további programjai
Fittmúzeum
Fittmúzeum
Idősek Világnapja
Lejárt program
Program helyszíne: Szentendre
Program típusa: családi program, előadás, gasztronómiai program, kézműves foglalkozás, kötetlen beszélgetés, tematikus foglalkozás
Regisztráció szükséges!
Az idősek napja az idős emberekről és az Ő tiszteletükről szól. Hasznos tagjai a társadalmunknak, kell, hogy érezzék, szükség van rájuk. Élettapasztalatuk és bölcsességük nevelnek mindenkit, építik a fiatal nemzedéket. Fontosnak tartjuk a Skanzenben a Senior korúak szellemei és lelki frissességük megtartását, így egy ilyen korú tánccsoport tart bemutatót, lelkesítve korosztályukban az aktív részvételt. Idősek számára is élvezhető, érdekes programsorral, beszélgetésekkel várjuk a kíváncsi látogatókat, kiemelve a család fontosságát, a nagyszülők szerepére összpontosítva.
Fittmúzeum
Fittmúzeum
Bringatúrák a Skanzenben
Lejárt program
Program helyszíne: Szentendre
Program típusa: családi program, kirándulás, rendhagyó tárlatvezetés
Regisztráció szükséges!
Bringával kiállítást nézni? Nálunk ez is lehetséges!
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Elfeledett találmányok - Jövő! Menő! Múzeum!
Lejárt program
Program helyszíne: Szentendre
Program típusa: családi program, előadás, filmvetítés, kézműves foglalkozás, rendhagyó tárlatvezetés
A 2023-as Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében a jövőt, a természettudományokat és az elfeledett mesterségeket állítjuk a középpontba. Programunkkal szeretnénk rávilágítani, hogy múzeumunkban hogyan tudjuk hasznosítani a múltban élők tudását, készségeit és szakmáját úgy, hogy az hiteles információforrás maradjon. A látogatók megismerkedhetnek a régen élt emberek természethez való viszonyával, hagyományaival. Nagy hangsúlyt fektetünk a régmúlt azon mérnöki technológiáinak és megoldásainak bemutatására is, amelyek a jelenkorban is élményt tudnak nyújtani.
Múzeumi őszbúcsúztató
Múzeumi őszbúcsúztató
Szent Márton Újborfesztivál és Libator
Lejárt program
Program helyszíne: Szentendre
Program típusa: családi program, előadás, kézműves foglalkozás, koncert, rendhagyó tárlatvezetés, tárlatvezetés, vetélkedő
A kisfarsang - Mihály naptól Katalin napjáig - a bálok, lakodalmak őszi időszaka és a gazdasági év lezárásának ideje. Egyik jeles napja Márton-nap, amelyhez számos népszokás, hiedelem, valamint az újbor és a libalakoma is kapcsolódik. Idén 21. alkalommal rendezzük meg ezt a népszerű eseményt, november 11-én és 12-én a Skanzen libaételekkel, kézműveskedéssel, borkóstolóval és lámpás felvonulással várja a látogatókat. A látogatók bepillanthatnak a vidám őszi társas munkák légkörébe, megismerhetik Szent Márton életét is és érdekességeket tudhatnak meg a liba-kultusz eredetével kapcsolatban.

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap