RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Szuperzöld Lejárt program
település:
Tata
múzeum neve:
Német Nemzetiségi Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
2890 Tata, Alkotmány u. 1.Térkép
napszak: délelőtt, délután
program típusa: családi program, kézműves foglalkozás, kötetlen beszélgetés, műhelyfoglalkozás, rendhagyó tárlatvezetés
célközönség: általános iskolások, családok, felnőttek, fiúk, fogyatékossággal élők, gyermekek, lányok, nyugdíjasok, óvodások, szülők
Családi napot szervezünk a tatai Német Nemzetiségi Múzeum 2023-ban megvalósult zöld innovációi-ra építve. A múzeum területén kialakításra került gyógynövénykertben és virágos réten (méhlegelő) megjelenő növények környezetünkre és szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásainak bemutatása mellett a német nemzetiségi, illetve általános népi kultúra növényekhez társított tudását ismerjük meg interaktív vezetés keretében. Ezt követően workshop formájában körömvirág balzsamot és gyógynövény szörpöt készítünk.
Honlap:
https://kunymuzeum.hu/nemet-nemzetisegi-muzeum/
E-mail:
info@kunymuzeum.hu
Ingyenes program!
Csak természetesen
Programidőpontok:
2023. OKT 28. 10:00 - 14:00
Regisztráció szükséges!
E-mail: muzeumpedagogia@kunymuzeum.hu
Telefon: +36 30 3317511
Regisztráció kezdete: 2023. SZEP 10. 00:00
Regisztráció vége: 2023. OKT 28. 10:00
Célközönség

Családok, egyéni látogatók, kisebb közösségek

Felelős személy
Név: Szűcs József
Cím: 2890 Tata, Öregvár Váralja u. 1-3.
Telefon: +3634 487 888
Fax: +3634 487 888
E-mail: titkarsag@kunymuzeum.hu
A múzeum további programjai
Múzeumi kulisszatitkok
Múzeumi kulisszatitkok
Nepo Napok
Nepo Napok
Lejárt program
Program helyszíne: Tata
Program típusa: drámapedagógiai foglalkozás, kézműves foglalkozás, rendhagyó műtárgybemutatás, rendhagyó múzeumbemutatás, rendhagyó tárlatvezetés
A tavalyi évben életre hívott Nepo Napok sikerén felbuzdulva idén is megrendezzük tematikus programjainkat, melyek a Német Nemzetiségi Múzeum épületének és gyűjteményének bemutatását, megismertetését célozzák. A lebonyolítás több turnusban történik. Egyszerre két iskolai osztállyal dolgozunk. Ezek egyike múzeumpedagógia foglalkozáson vesz részt (Heimat? Haza? – a 18. századi betelepítések története), a másik csoportokra osztva, forgó rendszerben ismeri meg múzeumunk látványraktárát, gyógynövénykertjét, valamint „Mi és a Többiek” című nemzetiségi kiállítását.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Nepo Nap
Nepo Nap
Lejárt program
Program helyszíne: Tata
Program típusa: családi program, drámapedagógiai foglalkozás, kézműves foglalkozás, múzeumi foglalkozás, múzeumi nap, rendhagyó műhelyfoglalkozás, rendhagyó műtárgybemutatás, rendhagyó múzeumbemutatás
Regisztráció szükséges!
A tavalyi évben életre hívott Nepo Napok sikerén felbuzdulva idén is megrendezzük tematikus programjainkat, melyek a Német Nemzetiségi Múzeum épületének és gyűjteményének bemutatását, megismertetését célozzák. Kibővített tartalommal egynapos tábor formájában is szeretnénk megvalósítani a programot, ennek időpontja az őszi szünetre esik. A résztvevők több szempontból ismerkednek a német nemzetiségi kultúrát: részt vesznek múzeumpedagógia foglalkozáson (Heimat? Haza? – a 18. századi betelepítések története), meglátogatják múzeumunk látványraktárát, gyógynövénykertjét, valamint „Mi és a Többiek” című nemzetiségi kiállítását, kiegészítve tánccal, énekkel, zenével.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
Kortárs nemzetiség
Kortárs nemzetiség
Lejárt program
Program helyszíne: Tata
Program típusa: családi program, előadás, kötetlen beszélgetés, műterem-látogatás, múzeumi nap
Október 7-én szombaton a kortárs nemzetiségi kultúra költözik be a Német Nemzetiségi Múzeumba. Október 6-án, pénteken megnyílik a VUdAK (https://vudak.hu/verband-ungarndeutscher-autoren-und-kunstler/) kiállítása a múzeum földszintjén, majd műhelynap formájában folytatódik az egyesület éves közgyűlése. Október 7-én délután az LDU és a Tarjáni Német Nemzetiségi Általános Iskola által kezdeményezett országos „Készítsd el a saját közösséged rózsafüzérét!” gyűjtési akcióra beérkezett alkotásokból nyílik kiállítás, amely vándorkiállítás formájában indul majd tovább oktatási intézményekbe. A kiállításmegnyitó és a műhelynap zárásaként sváb táncházat szervezünk.
16+ Kerülj pályára!
16+ Kerülj pályára!
Miénk itt a(z online) tér!
Miénk itt a(z online) tér!
Lejárt program
Program helyszíne: Tata
Program típusa: kötetlen beszélgetés, speciális foglalkozás, tantárgyhoz kapcsolódó múzeumi óra
Kapcsolódva a betelepítési évfordulóhoz, a tatai Német Nemzetiségi Múzeum virtuális kiállítást (https://nemetmuzeum.hu/kiallitas) hívott életre, melyhez online játékot is fejlesztett. A játékot osztályszinten, de akár egyénileg is lehet játszani. A játszók, különböző karakterek és élethelyzetek kiválasztását követően, a 18. századba repülhetnek vissza, ahol egy, a Magyar Királyságba települő család történetét játszhatják le, játék közben pedig megszerezhetik a korhoz és a kultúrához kapcsolódó tudásanyagot. A virtuális kiállítás bemutatása a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében valósul meg.
Tanárok és óvodapedagógusok napja
Tanárok és óvodapedagógusok napja
„Haza csak ott van…”
Lejárt program
Program helyszíne: Tata
Program típusa: kötetlen beszélgetés, műhelyfoglalkozás
Múzeumunk szakemberei (muzeológusok, múzeumpedagógusok) a nemzetiségi, valamint hon- és népismeret oktatás sikeréhez szeretnének hozzájárulni oly módon, hogy pedagógusok számára szerveznek műhelygyakorlatokat. A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében, felkeresve a környékbeli nemzetiségi iskolákat, olyan programokat ajánlanak ki, melyek a 18. századi betelepítésektől a második világháborút követő kitelepítésekig mu-tatják be a hazai svábok életét, hagyományát, örökségét, jelenét. A műhelygyakorlatok az adott intézmények székhelyén valósulnak meg, ahol a résztvevő pedagógusok nem csupán tájékozódhatnak múzeumpedagógiai foglalkozásainkról, de ki is próbálhatják azokat, ötleteket kaphatnak, jó gyakorlatokkal ismerkedhetnek meg. A programot természetesen szeretnénk minél több iskolához, pedagógus közösséghez eljuttatni.

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap