2022 évi webhely
RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Múzeumpedagógiai Nívódíj > Felhívás Múzeumpedagógiai Nívódíjra (2018)

Felhívás Múzeumpedagógiai Nívódíjra (2018)

Tisztelt Intézményvezetők! Kedves Kollégák!


A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központja (SZNM MOKK, Szentendre) ezúton meghirdeti a Múzeumpedagógiai Nívódíjat.

 Felhívás Múzeumpedagógiai Nívódíjra (2018)

Nevezni a 2017. szeptember 1. és 2018. augusztus 1. között megvalósított, újszerű, ugyanakkor más muzeális intézmények számára is adaptálható múzeumpedagógiai kezdeményezésekkel és kapcsolódó kiadványokkal lehet.

 

A hazai muzeális intézmények idén is a saját munkatársaik által kivitelezett fejlesztések – pl. múzeumpedagógiai tartalom, foglalkozás és módszer, információs összeállítás, rendezvény, installációs és interpretációs megoldás, online program stb. – írásos, képi, és videódokumentációs anyagaival nevezhetnek a Múzeumpedagógia Nívódíjra. A nevezéshez kapcsolható múzeumpedagógiai kiadvány lehet papír alapú vagy online (is) megjelenő kiadvány, oktatási segédanyag, amely valamely múzeumpedagógiai tevékenység megvalósítását segíti elő egyéni vagy csoportos látogatás során. (Például különféle foglalkoztatók, módszertani kiadványok, CD, DVD-ROM, társasjáték, foglalkozások speciális segédletei stb.) Önmagában csak kiadvánnyal – kapcsolódó múzeumpedagógiai gyakorlat nélkül – azonban nem lehet jelentkezni.

Az eddigi évek gyakorlatát követve a Múzeumpedagógiai Nívódíj felhívására beérkező nevezések elbírálását  a hazai múzeumi szervezetek elismert képviselőiből és tagjaiból álló szakmai zsűri végzi majd 2018 nyarán a beküldött dokumentációk alapján. Mivel a zsűri tagjai személyesen nem találkoznak a múzeumpedagógiai programokkal, így kiemelten fontos, hogy a benyújtott nevezési anyag minél informatívabban és figyelemfelkeltőbb módon mutassa be az adott múzeumpedagógiai kezdeményezést.

A tavalyi év bizottsági döntése alapján ebben az évben már nevezési feltétel lesz az is, hogy a nevezni kívánt múzeumpedagógiai kezdeményezés ne csak újszerű legyen, de követendő példaként is szolgáljon és adaptálható legyen a hazai muzeális intézmények számára.

Az elismerést a Szabadtéri Néprajzi Múzeum és az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviselői minden évben a Múzeumok Őszi Fesztiválja nyitórendezvényén, az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón adják át. 2018-ban október 1-én Szolnokon.

 

Nevezési határidő: 2018. augusztus 15.

 

Jelentkezhetnek: muzeális intézményi működési engedéllyel rendelkező szervezetek.

 

Nyilvánosság: a benyújtott anyagok koncepcióinak rövid, maximum 1000 karakter terjedelmű ismertetői 2018 szeptemberétől a MOKK honlapon (http://mokk.skanzen.hu) olvashatók.

 

Benyújtási feltételek: az előírt dokumentáció (Adatlap és mellékletek) hiánytalan, határidőre történő benyújtása. A jelentkezéshez szükséges teljes dokumentáció kizárólag postai úton nyújtható be, de az egyes adatlapokon részletezett információkat papír alapú és elektronikus (e-mail, CD/DVD formában – a csatolmányok mérete ne haladja meg az 5 Mbyte-ot) is kérjük eljuttatni az alábbi e-mail címre: zador.viktoria.mokk@gmail.com

 

Az Adatlap letölthető innen >>> nivodij_adatlap_2018.doc

 

Cím: Az összeállított anyagot kérjük az alábbi címre postázni:

Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ

Zádor Viktória oktatási csoportvezető

2001 Szentendre, Pf.: 63

Kérjük a borítékon és az elektronikus változatban tárgyként feltüntetni:

Múzeumpedagógiai Nívódíj 2018.

Kérjük a borítékra ráírni: Múzeumpedagógiai Nívódíj pályázat

 

További információ

Zádor Viktória

e-mail: zador.viktoria.mokk@gmail.com

 

Sikeres munkát és jó készülődést kívánunk!

Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ

Szentendre

www.mokk.skanzen.hu

 

 

Kérjük, hogy a Múzeumpedagógiai Nívódíj felhívását szíveskedjenek más érdeklődő kollégáiknak is továbbítani! 

 

Együttműködésüket ezúton is köszönjük! Sikeres pályázást kívánunk!

 

Szentendre, 2018.06.20

 

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2020MŐF 2019MŐF 2018
Nemzeti Kulturális Alap