Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2023/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 22 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2023/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 23 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2023/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 24 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2023/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 25 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2023/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 26 Múzeumpedagógiai Évnyitó 2008 - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2023
RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Galéria > Múzeumpedagógiai Évnyitó 2008

Múzeumpedagógiai Évnyitó 2008

Tisztelt Muzeológus, Múzeumpedagógus és Pedagógus Kolléga!

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium és az Iparművészeti Múzeum

tisztelettel meghívja Önt

a Múzeumok Mindenkinek Program Őszi Fesztiválja keretében

2008. szeptember 29-én megrendezésre kerülő

Múzeumpedagógiai Évnyitóraés a kapcsolódó szakmai rendezvényre.

A program helyszíne az Iparművészeti Múzeum (1091 Budapest, Üllői út 33-37.).

Az ünnepélyes évnyitó és szakmai program részletes tervezetét jelen levelünkhöz mellékeljük, illetve az Iparművészeti Múzeum (www.imm.hu), valamint a Múzeumok Mindenkinek Program Múzeumismereti és Oktatási Központjának honlapján (www.muzeumokmindenkinek.hu) tesszük közzé. A résztvevő kollégák a szakmai programon megtekinthetik az Iparművészeti Múzeum állandó és időszaki tárlatait, valamint új tapasztalatokat szerezhetnek arról, hogyan használhatják fel a „vitrinbe zárt” műtárgyak megismerését, azok történeti – művelődéstörténeti kontextusait és jelentéstartalmát az iskolai oktatásban. Az egy napos konferencia választható programpontjaként lehetőséget kínál az Iparművészeti Múzeum, filiálé intézményeinek (Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeum, Nagytétényi Kastélymúzeum) meglátogatására, és az ott folyó közönségkapcsolati, valamint múzeumpedagógiai munkába történő betekintésre.

Az Iparművészeti Múzeum elmúlt másfél évének múzeumpedagógiai kezdeményezéseit bemutató programok mellett, a hagyományoknak megfelelően kerül sor a 2007. évi Nívódíjjal jutalmazott intézmények újabb múzeumpedagógiai fejlesztéseinek prezentálására, valamint kiemelt programpontként a 2008-ban kiírt pályázat eredményének kihirdetésére és a Nívódíjak ünnepélyes átadására. Az idei Évnyitón az eddigiekhez képest rendhagyó módon teremtünk lehetőséget arra, hogy díjátadó Ünnepséget követően, a jutalmazott intézmények pályázati anyagukat rövid beszámoló formájában ismertethessék. A „Múzeumok Mindenkinek Program Nívódíj 2008.” pályázati kiírásáról, feltételeiről és leadási határidejéről a www.muzeumokmindenkinek.hu honlapon tájékozódhatnak.

Az Évnyitó kiemelt programjaihoz kapcsolódva idén is megrendezzük a Múzeumpedagógiai Expót, melynek keretében a résztvevő múzeumok és szakmai lapkiadók lehetőséget kapnak, hogy múzeumpedagógiai programjaikat, valamint a témához kapcsolódó ötleteket, vállalkozásokat, kiadványokat és termékeket bemutassák, vásárlási lehetőséggel.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a jelentkezési lap visszaküldése, valamint a részvételi díj befizetése a regisztráció, azaz a rendezvényen történő részvétel feltétele. A szakmai konferencia részvételi díja személyenként 2 000 Ft, amely összeget átutalással (IMM 10032000-01425152-00000000 – tárgyszó: MÚZEUMPEDAGÓGIAI ÉVNYITÓ /NÉV), illetve a helyszínen lehet befizetni. A részvételi díj nem tartalmazza a filiálé-látogatás többlet költségét, melynek összege +700 Ft. Kérjük, hogy a levélhez mellékelt jelentkezési lapot kitöltve szíveskedjen szeptember 15-ig elküldeni a múzeum 1/456-5187-es faxszámára, vagy a zsofia.kancler@imm.hu email címre. A részvételi díj átutalásának határideje: szeptember 20.

Kérjük, amennyiben van rá lehetőségük, felhívásunkat és a regisztrációs lapot a programtervezettel továbbítsák minden Önökkel kapcsolatban álló, érdeklődő múzeumpedagógus és pedagógus kollégának, hogy minél több partnerük tájékozódhasson az országos múzeumpedagógiai eseményről. Ha a múzeumukat bemutató anyagokat, programajánlatokat 250 példányban 2008. szeptember 15-ig eljuttatják az Iparművészeti Múzeum címére (1091 Budapest, Üllői út 33-37.), akkor azokat a szervezők beleteszik a résztvevőknek kiosztandó, múzeumpedagógiai kiadványokat tartalmazó csomagokba. További információkkal, illetve az Expo-ra való jelentkezéshez szükséges tudnivalókkal munkatársaink állnak rendelkezésükre: Endrődi Eszter múzeumpedagógus, vagy Kancler Zsófia áll rendelkezésükre (Tel: 1/456 5121, Fax: 1/456 5187, endrodi.eszter@imm.hu email, zsofia.kancler@imm.hu).

Együttműködését előre is köszönjük, és reméljük, hogy Önt is rendezvényünk látogatói között üdvözölhetjük.

Budapest, 2008. augusztus 15.

Tisztelettel:

Dr. Vígh Annamária
főosztályvezető
OKM Múzeumi Főosztály sk.

Renner Zsuzsanna
főigazgató
Iparművészeti Múzeum sk.

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap