RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Szenzációs örökségünk! - Múzeumok Őszi Fesztiválja ...

Szenzációs örökségünk! - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2018

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ 2018. október 1. és november 11. között immár 13. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Őszi Fesztiválját, melynek idei jelmondata a kulturális örökség európai évéhez kapcsolódóan: „Szenzációs örökségünk!”.

Szenzációs örökségünk! - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2018

A 2018-as évet Magyarország Kormánya a Családok évének nyilvánította, így a Múzeumok Őszi Fesztiválja 2018-ban ehhez is kapcsolódni kíván. A múzeumok többek között arra keresik a választ, hogy milyen speciális élményekkel lehet elősegíteni a minőségi szabadidő családi körben és múzeumi környezetben való eltöltését.

Igazán különleges ez az idei év, hiszen a Nemzeti Kulturális Alap idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Az évforduló egyben a magyar kultúra ünnepe is, melyhez természetesen az Őszi Fesztivál is csatlakozik. Az NKA25 kiemelt tematika keretében örökségi helyszínekhez szerveznek 2,5 vagy 25 km-es túrákat a muzeális intézmények, levéltárak, könyvtárak.

Szenzációs örökségünk! - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2018

A korábbi évekhez hasonlóan a múzeumok idén is több, összesen 11 tematika mentén kínálnak színes programokat:

A “Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk! - Örökségi barangolás” tematika szintén a kulturális örökségi helyszíneket célozza: kirándulásokkal, felfedezőtúrákkal élményszerűen bővíthetjük a helyi múltról szóló ismereteinket.

Minden bizonnyal idén is sokan látogatják majd az Utazó Múzeum, 16+ múzeumi találkozások - Társas színtér és a Múzeumi Őszbúcsúztató programokat.

 A Lámpás én vagyok – Tanárok napja az Óvodapedagógusok Napjával együtt továbbra is kiemelt program. Folytatódik a Mesterek és alkotók, a Múzeumi szünetelő és a korábban is nagyon népszerű Pincétől a padlásig tematika. A 2017-ben nagy sikerrel bevezetett Irodalmi találkozások a múzeumban tematika kapcsán ismét jeles írókra és költőkre emlékezhetünk. (2018-ban Füst Milán és Tersánszky Józsi Jenő születésének 130., Szentkuthy Miklós születésének 110. és halálának 30. évfordulóját ünnepeljük, Mándy Iván pedig kereken 100 évvel ezelőtt született).

Idén 6 héten keresztül közel 150 budapesti és vidéki helyszínen több mint 1600 programmal, köztük családi foglalkozásokkal, múzeumpedagógiai órákkal, kiállításokkal, tárlatvezetésekkel, kirándulásokkal, felfedező túrákkal, alkotóprogramokkal, valamint pedagógusoknak szóló szakmai rendezvényekkel várják a múzeumok a rendezvényekre ellátogatókat.

Tartsanak velünk!

Részletes programkínálatunk napról-napra bővül, kérjük, nézzenek be hozzánk később is!

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap