RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Gyalogszerrel, szabadtéren – múzeum másképp

Gyalogszerrel, szabadtéren – múzeum másképp

Élvezzük a múzeumi élményt kirándulva, sétálva, szemlélődve – a szabad ég alatt! Programajánlónkkal olyan eseményekre szeretnénk felhívni a figyelmüket, melyek során új módon élhetik át a múzeumi élményt. Legyen szó városnéző sétáról, vagy zarándok útvonalról, a művészet és történelem mindenhol jelen van, csak nyissuk ki a szemünket!

Szent Márton emléktúra

A pécsi Jannus Pannonius Múzeum szervezésében, gyalogtúrára invitáljuk Önöket Márton nap alkalmából. Az Európai Kulturális Útvonallá nyilvánított zarándokút Szent Márton kultuszának őrzője. A séta során bejárjuk majd a Via Divide Caritatem-en a Via Sancti Martini baranyai szakaszának egy részét is. A megemlékezésen kívül a program célja az ismeretterjesztés, valamint a közösség kohéziójának erősítése. Mozduljanak ki a szabadba, és csatlakozzanak ehhez a kellemes őszi programhoz!

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=145

„Nyitott szemmel, gyalogszerrel”

„Nyitott szemmel, gyalogszerrel” címmel invitálnak 2,5 km-es sétára Göcseji Múzeum dolgozói. A túra célja a Zalaegerszegi látható, és láthatatlan kulturális örökség felfedezése. A városnéző séta résztvevői szakavatott vezető segítségével mélységeiben ismerhetik meg a város nevezetes épületeit, emlékhelyeit, művészeit, köztéri alkotásaikon keresztül.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=332

 

Falu- és tájséta a Szennai Skanzennel

Az Őszi Fesztivál ideje alatt minden héten megrendezésre kerül a skanzen dolgozói által vezetett falu és tájséta. A kiscsoportos túrák külön hely- és tájtörténeti, valamint tájgazdálkodási tematikában lesznek elérhetőek. A tematikus séták során a résztvevők megismerhetik Szenna falujának és környékének épített örökségét, néprajzi sajátosságait, nevezetességeit és helytörténetét is.

A néprajz és a kirándulás szerelmesei semmiképp se maradjanak otthon!

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=443

 

További sétálós programok:

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?id=programok_hu&type=1&mid=-&tid=-&datum=43444546474849&kategoria=000000100000&napszak=0111111

Szent Márton emléktúra
Szenna megér egy sétát

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap