RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Múzeum az iskolapadon innen és túl

Múzeum az iskolapadon innen és túl

Ha eddig a közlekedési nehézségek, vagy idő és energiahiány miatt nem tudott eljutni az osztály múzeumi kiállításokra, most itt a lehetőség: programajánlónkban olyan eseményeket kínálunk, ahol felcserélődnek a szerepek és a diákokat látogatja meg a múzeumi élmény a tanteremben.

 

Madzagtelefontól az okostelefonig

A budapesti Postamúzeum kalandozásra invitálja a budapesti általános iskolás osztályokat a távbeszélők történetében. A foglalkozás során a múzeum dolgozói látogatnak el az iskolákba, és tartanak sok-sok eszközzel, játékkal és igazi, régi eszközökkel játékos, interaktív foglalkozást. A telefonálás és a telefon történetét még nem hallhatták ilyen izgalmasan és részletesen a fiatalok!

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=301

 

Arany János világa

A Sóstói Múzeumfalu egy tanulmányi kiállítás elkészítésével tiszteleg a 200 éve született Arany János előtt. A paraszti kultúrát bemutató fényképeket, modelleket és használati tárgyakat felvonultató, kiállítás a nagy magyar költő első 16 évének világát szemlélteti, melynek lenyomatát számtalan műve őrzi. A kiállítás házhoz megy: a középiskolások rendhagyó magyar óra során, a költő műveit olvasva, a tárgyakat kipróbálva kerülhetnek közelebb a falusi világhoz.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=487

 

Magyarok a Don-kanyarban

A budapesti Hadtörténeti Intézet és Múzeum rendhagyó múzeumi óráján a diákok a Doni katasztrófáról hallhatnak. Az ott harcoló 2. magyar hadtest tragédiája egyike a magyar történelem azon eseményeinek, melyhez legendák, tévhitek és félreértések sora kapcsolódik. Az iskolai foglalkozás során múzeumpedagógusok segítenek kideríteni, hogy melyik mennyi igazságot tartalmaz.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=579

 

Az Utazó múzeum további programjaiból itt válogathat:

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?id=programok_hu&type=1&mid=-&tid=-&datum=43444546474849&kategoria=000000010000&napszak=0111111&page=2

Kis magyar telefontörténet a Postamúzeumtól
Balladai homály Sóstón

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap