RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Vidám búcsú az ősztől

Vidám búcsú az ősztől

Hamarosan megérkezik az igazi hideg, addig viszont még megannyi élmény várja Önöket kastélyban, múzeumban, és a szabadban is. Legyen az szabadtéri vigasság, tartalmas múzeumi programok, kreatív családi elfoglaltság, vagy izgalmas szabadulós játék, programajánlónkban gazdag választékát találja a minőségi szabadidős tevékenységeknek. Jó szórakozást kívánunk bármelyiket is választja!

 

Márton-napi lakoma és vigasság

Az ősz talán az egyik leggazdagabb és legemlékezetesebb eseményén vehetnek részt november 10 és 11 között a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumba látogatók. A Szent Márton napi fesztivál során a bor, a néphagyományok, a gasztronómia, és a népzene szerelmesei is nagyszerű szórakozásra lelhetnek. A paraszti évet lezáró vigasság középpontjában elsősorban a bor és gasztronómia áll majd. Lesz lehetőség családi pincészetek borkostolóján ínyenckedni, de az irodalmi borkóstolókat se hagyják ki! A családokat koncertek, bábszínház, kézműves programok és falusi, őszi-téli munkákat felelevenítő programok várják. A Márton-napi népszokások, és hálaadó bálok hangulatát a Lajta táncegyüttes eleveníti majd fel.

Találkozzunk ott, és élvezzük ki együtt az indián nyár utolsó meleg napjait!

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=467

 

Pénz, ügy na meg őrök

Látogassanak el a Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeumba november 10-én amennyiben érdeklődnek a pénztörténet, a numizmatika, a bankok és azok őreinek élete iránt. A délutáni-esti program során meglátogathatják a múzeum gyűjteményéből rendezett kamara kiállítást, meghallgathatják Dr. Simonka Gábor alezredes előadását a pénzmosásról, és részt vehetnek Döme Márk bankjegyismereti „tréningjén”. Az est záróeseményeként 18 órától a Pénzügyőr Kamarazenekar koncertjét hallgathatják meg, majd 19 órától Dvorszky Anikó tárlatvezetésével búcsúzhatnak a múzeumtól.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=652

 

Árnyjáték a kastélyban

A Családok Évének kiemelt eszméjéhez kapcsolódva, elsősorban nagyobb, vidám társaságokat, és játékos kedvű családokat vár izgalmas eseményére a Nagytétényi Kastély. A résztvevők korabeli jelmezekbe bújva, saját ízlésüknek megfelelő zenét választva játszhatnak el árnyjátékként irodalmi, vagy a saját fantáziájuk által ihletett történetet. A paraván mögötti sejtelmes fények és formák birodalmában igazi mesevilág születik. A rengeteg lehetőséget rejtő színházi technika kicsiknek és nagyoknak egyaránt segít a színházi élmény megélésében. Mire várnak hát? Irány a Nagytétényi Kastély varázsbirodalma!

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=280

 

 

További őszbúcsúztató programok:

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?id=programok_hu&type=1&mid=-&tid=-&datum=43444546474849&kategoria=000000000010&napszak=0111111&page=3

Adóhivatalnokok
Árnyjáték Nagytétényben

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap